Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 14, показано з 1 по 14.

Тема: 22 вересня - Міжнародний день без автомобіля!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово 22 вересня - Міжнародний день без автомобіля!

Сьогодні весь розвинений світ відзначає День без авто. Всіх людей сьогодні закликають хоча б на один день залишити своє авто вдома і пройтися пішки чи використати громадський електротранспорт або велосипед. Святкувати почали у Франції з 1998 року, а на сьогодні до свята приєднались вже 35 країн світу!

Европа на початку 70х років переживала транспортний колапс! Вулиці задихалися в автомобільних заторах, вихлопи з машин призводили до того, що над містами висів коричневий смог... До радикальних дій призвела паливна криза 1973 року, коли різко підскочили ціни на пальне. Тоді люди просто змушені були залишити свої авто вдома. Поступово почали пересідати на велосипеди, громадський транспорт.

Зараз такі міста, як Лондон, Копенгаген, Амстердам, Париж, Брюссель, Ліон, Страсбург та інші - являють собою велосипедні царства. З кінця 80х в Европі відроджується громадський транспорт, особливо трамвай, а також тролейбус. Але це вже не ті страшні грюкаючі гроби на колесах - це абсолютно новий, сучасний, безшумний, економний, швидкісний, а головне - зручний і доступний вид транспорту.

Навіть чиновники поступово відмовляються від приватних авто. Так майже вся мерія Варшави користується метрополітеном, а мер Лондона пересувається на велосипеді! У піджаку і краватці!!!

Не дивлячись на те, що в Західній Европі на 1000 жителів припадає від 500 до 900 автомобілів, їх вулиці не страждають зараз від заторів... Машини стоять в гаражах... Зате в Лондоні за цей рік купили понад 4 мільйона велосипедів!

Подивимось на Україну, зокрема на її мегаполіси - Київ, Харків, Дніпропетровськ та ін. Не дивлячись на те, що на 1000 мешканців припадає трохи більше 300 авто, наші вулиці нагадують Европу 70х... або шосе 10 на під'їзді до Х'юстона, США, у години пік... Але ж ми не США, де автомобільні дороги займають від 30 до 60 % площі міст...

Тож, шановні громадяни автомобілісти, беріть приклад з культурних європейців! Збережіть сьогодні літр бензину/10 гривень/літр кисню!.. Дайте й іншим людям подихати свіжим повітрям!

І зауважте! Пішоходів у нас в Україні, і Дніпропетровську, як і в усьому світі, - БІЛЬШІСТЬ! Та й ви самі в недалекому минулому були пішоходами! Давайте хоч один день року забезпечимо рівноправ'я на вулицях міста! Під колесами авто щодня гине у світі 3 тисячі людей. І Україна - не виняток. До того ж, автомобіль може задавити пішохода, а пішохід - перекинути авто - ні!

І останнє! Пішоходи - найздоровіша половина людства! і найкраща! І головне: найчарівніші дівчата - серед пішоходів, а не серед автомобілістів!

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 604

Типово

а мер Лондона пересувається на велосипеді! У піджаку і краватці!!!
    а наш мэр может выпить 6 литров пива)))))

кстати, на втором фото меня несколько удивил один аксессуар - на руль надет, похоже, велозамок. Мэр Ландона боится, что у него сопрут велик)))))
    ЗАЩИТА ДВИГАТЕЛЯ НА ЛЮБОЕ АВТО
    ОБЪЁМНЫЕ СМОЛЯНЫЕ НАКЛЕЙКИ
    НАСТОЛЬНЫЕ ИГРЫ

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Ви про той, на першому фото? Ну так і в нас же авто на вулиці не лишають з відчиненими дверцятами і ключами... А прив'язувати велік до стовпчика, велопарковки (обладннання) - то звичайна справа.

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 604

Типово

именно на втором фото этот замок виден отчётливо.
    Просто кумедна сама думка: мер Лондона переймаэться такими дрiбницями, як крадiжка вэлiка)))
    НАСТОЛЬНЫЕ ИГРЫ

Звідки Ви
    Св. Стефан
    Дописів
    19 726

Типово

А шо, уже в Днепре гор траснпорт стал как в Европе и можно брать пример с европейцев ?
    ЗЫ
    Типа - жители Африки, берите пример с эскимосов !
    Быть везде и всюду чужестранцем
    Вечным чужестранцем на Земле

Сиамский Кот
    Guest

Типово

нехай конь пешком ходит: у него- 4 ноги.
    А я уж, как-нибудь, на автомобиле поезжу...

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 604

Типово

Цитата Допис від Сиамский Кот Переглянути допис
    нехай конь пешком ходит: у него- 4 ноги.
    А я уж, как-нибудь, на автомобиле поезжу...
    вот оттуда-то и растёт геморрой))
    НАСТОЛЬНЫЕ ИГРЫ

Сиамский Кот
    Guest

Типово

Цитата Допис від Хитрый Лыс Переглянути допис
    вот оттуда-то и растёт геморрой))
    лучше геморрой от кресла, чем горб от работы..)))))))

Дописів
    26 131

Типово

О, а я пешком бегало, я молодец. Только я просто так, не в честь такого светлого праздника.

Звідки Ви
    ул. Суворова
    Дописів
    1 669

Типово

Классное совпадение! У мужа вчера с утра как раз сел аккумулятор, и пришлось без машины на работу добираться. Машина сказала, видимо - фиг тебе, у меня Международный выходной!

Дописів
    1 233

Типово

именно на втором фото этот замок виден отчётливо.
    Просто кумедна сама думка: мер Лондона переймаэться такими дрiбницями, як крадiжка вэлiка)))
    А вы что думаете велики там не воруют? 400-500 евро не такая и мелочь.

Звідки Ви
    Из города на трёх холмах
    Дописів
    4 558

Типово

Цитата Допис від *Веточка* Переглянути допис
    Классное совпадение! У мужа вчера с утра как раз сел аккумулятор, и пришлось без машины на работу добираться. Машина сказала, видимо - фиг тебе, у меня Международный выходной!
    хм... не поверите - у меня тоже, правда не аккум, а стартер навернулся, я попробовал с толкача завести, потом сел в Машутку и поехал себе)))

Звідки Ви
    Левобережный-3
    Дописів
    1 604

Типово

Цитата Допис від Nubaseg Переглянути допис
    А вы что думаете велики там не воруют? 400-500 евро не такая и мелочь.
    эт понятно, просто если я переживаю за сохранность своего велика - это одно, а мэру Лондона, думаю, можно просто возле любого полицейского поставить свой вел, и не париться))) Но помятно - он же сознательный, всё такое... апример, типа, подаёт...

Вот бы янык на велике на работу ездил))))
    НАСТОЛЬНЫЕ ИГРЫ

Дописів
    24 739

Типово

эт понятно, просто если я переживаю за сохранность своего велика - это одно, а мэру Лондона, думаю, можно просто возле любого полицейского поставить свой вел, и не париться))) Но помятно - он же сознательный, всё такое... апример, типа, подаёт...
    все люди равны, пора бы к этому привыкнуть! ))))))
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)
    Женщина - это приглашение к счастью (Шарль Бодлер)

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті