Моє запитання просте і адресоване до тих, хто зараз проходить свій життєвий шлях, тобто до нас - проходимців та проходимиць життєвого шляху (не плутати с пройдисвітами та пройдисвітками).
Шановні, проходимці та проходимиці!
Життя склалося таким чином, що спадкоємиця моїх предметів майже завершила процес своєї бакалавроризації. Практично залишилося отримати відповідний диплом червоного кольору. І тут виникла дилема. Чи цього досить, чи варто пройти ще й стадію магістратуроризації бакалавра.
Дочка мала можливість спілкуватися з різноманітними студентами різноманітних Гадючників цієї планети. Так от вони майже в один голос говорять, що магістратура нічого практичного не дає. Сплачувати гроші за неї не варто. Пояснюють це практичним прикладом, а саме.... . У ресторанах Братніх Сполучених Штатів та їхньої Америки, однаково успішно працюють подавальниками та подавальницями (читай офіціантами) магістри і бакалаври. так само вони успішно працюють і в інших місцях. Спадкоємиця цілком поділяє цю думку світового студентства, і не бажає магістратуруватися у магістра. В свою чергу викладачі (прєпади) всіляко агітують її за магістратуроризацію її бакалавричного диплому.
Ми із голубонькою моєю у розгубленості, бо ми з нею із "колишніх".
Для нас слово БАКАЛАВР асоціюється з науковим терміном - "Ні закончінає вишшеє абразаваніє" з усіма тяжкими наслідками.
Слово ж МАГІСТР у нас асоціюється з науковим терміном - " Діплом ап вишшем абразаванії".
Слова, яке б у нас асоціювалося з науковим терміном "Аспірант" ми взагалі не знаємо.
Після відомих подій я переглянув своє відношення до матеріальних псевдо скарбів, і мені зовсім не жаль віддати ряд десятків тисяч паперових укрогривень у національному еквіваленті у кількості півтори штуки, викладачам та прєпадам ВУЗу. Та чи варто витрачати 15 000 папірців з дядьками та тіткою, та ще й 365 днів яскраво квітучого життя бакалавра на його (її) магістратуроризацію?
І так моє коротке запитання.
А ано ЄЙ НАДА???????
Допоможіть доброзичливою порадою, кохані проходимці та проходимиці!
І нехай Вам щастить у збиранні єдиного важливого матеріального скарбу. Я маю на увазі алмазні габелки. Хто знає, може хтось із нас врятується після 2012 і тими габелками буде дуже зручно видряпувати на стінах печер малюнки.
Чекаю відповіді як відомий пернатий чекає літа.
Bookmarks