Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 21, показано з 1 по 20.

Тема: Українська мова - занадто СКЛАДНА!

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово Українська мова - занадто СКЛАДНА!

Читаю і тихо ох***ю.

28-я сессия Мариупольского городского совета решила русифицировать названия улиц села Талаковка (Ильичевский район, Мариуполь, Донецкая область).
    «Зокрема написання українських назв вулиць Степова та Квіткова рішенням міськради були змінені на русифіковані Степну і Цвєточну, провулок Квітковий – на провулок Цвєточний», - отмечается в решении сессии.
    Решение было принято на основании прошения Талаковского сельсовета, депутатам которого очень сложно произносить и писать название улицы.
    http://www.obkom.net.ua/news/2005-12-27/1435.shtml

Нє, ну ці данецькіє в натурє клоуни аж занадто...

Lurga
    Guest

Типово

Прикольно... Типа "ниасилили".

Дописів
    2 125

Типово

Заздрю маріупольцям! Серед усього люду мають обирати депутатів, але й у тих "фєфєкти гєчі". Деґенерати!!!!

"Талаковка"? Що за вбіса назва? Певне була Толоківка?
    "Толока" українською і бєларуською значить збори громади на допомогу одному з її членів, підчас будівництва, жнив, нещасних випадків, тощо. Слова "талака" нема навіть в російській, у них натомість є "сходка" або "помочи". Транскрибатори псячі ....

Ну що, панове, процес маскалізації триває? Гарна дуля в пику тому, хто мимрить щось про утиски російськомовних ...

Дописів
    2 125

Типово

Цікаво, є серед наших депутатів такі, що не взмозі вимовити "Дніпропетровськ"?

Почетный форумчанин
    Пара года 2006 (Morgenstern)
    Иноземный огородник года 2013
    Звідки Ви
    Тупик Нечистой силы, 13
    Дописів
    130 020

Типово

Блядь, а як же закон о правах споживачiв? Згiдно цього закону усi назви мають писатися виключно українською мовою! Нехай юристи поправлять мене, якщо я не прав. Вкрай oxyїли цi донецькi депутати!
    Dieu est toujours pour les bataillons ukrainiens

Дописів
    86

Типово

Прочитал - и не... поверил!!! Неужели ума хватило ТАКОЕ этим дегенератам-депутатам сотворить?!...
    У меня нет слов - одни выражения.
    Я сочувствую жителям славного города Мариуполя, если у них ТАКИЕ депутаты. Невежды, отсталые и недоумки - вот первые слова, которые мне пришли в голову про этих депутатов, когда я прочел эту информацию! Кого только люди выбирают! Это же позор, ей Богу!

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    498

Типово

Dzhmil,

а я б запропонувала цим горе-депутатам у свої паспорти позаглядати ради приколу - перевести насамперед свої власні прізвища на українську мову якщо підручників по орфографії ніколи в очі не бачили

у мене, наприклад, свекра ім"я з дитинства - Станіслав, при черговому переписі населення у тисяча дев"ятсот затертому році грамотії-філологи переклали на українську мову і маємо тепер - Остапа
    кто не идет в ногу со временем, тот со временем исчезает!

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Саме у тему:

Інколи мені доводиться бачити дивну картину, до групи людей, що розмовляють Українською мовою підходить якийсь кацап, і люди переходять на кацапський діалект. Я абсолютно не можу зрозуміти, звідки в них такий комплекс неповноцінності перед „старшим братом”. Коли мені якийсь недоумок нагло у вічі заявляє, що він не розуміє Української мови, то я, залежно від свого настрою, або раджу йому найняти перекладача, або просто б’ю у пику. Лише таким чином ми можемо інородців примусити вчити нашу мову.

http://propovidi.narod.ru/2.htm

Звідки Ви
    Готэм-сити
    Дописів
    20 779

Типово

Цитата Допис від Dzhmil
    Коли мені якийсь недоумок нагло у вічі заявляє, що він не розуміє Української мови, то я, залежно від свого настрою, або раджу йому найняти перекладача, або просто б’ю у пику. Лише таким чином ми можемо інородців примусити вчити нашу мову.
    На жаль, таким чином Ви можете тільки викликати у тих інородців лише ненависть и бажання помститися.
    Якщо Ви спитаєте мене, а що з такими робити, моя відповідь - нічого.
    В такому випадку будь які дії безсильні. Щось доказувати тим людям – все одно, що спробувати переконати рецидивіста, що він робить зле.
    Єдине що хочу Вам побажати – це більше терпіння і віри в свій народ.
    I'm not a man of too many faces
    The mask I wear is one

израильский солдат
    Guest

Типово

Dzhmil, когда в августе был Днепре в случаях когда ко мне обращались по-украински старался отвечать как мог по-украински...хоть и подзабыл его но все же из уважения к собеседнику не отвечал по-русски

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Dzhmil, Якщо б Ви не надали посилання, я б не повірила, подумала б що то Ви вигадуєте. Це не просто ох..., це шиза, що косить деяких руськомовних.
    Dragon,
    і маємо тепер - Остапа

Що там казати. В моєї родині зараз я з батьком на одному прізвищі, а мати з братом на іншому Отак переклали придурки знавці мови.
    Wadim,
    Якщо Ви спитаєте мене, а що з такими робити, моя відповідь - нічого.
    Я би просто ігнорувала. Мля, коли буваю у Польщі, завжди переходжу на польску, хоча вони б і по російски розуміють більшість.
    Хоча мені важко розмовляти польскою, як і українською, ne mam praktuky.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Тупик Нечистой силы, 13
    Дописів
    130 020

Типово

Цитата Допис від Vedma
    Мля, коли буваю у Польщі, завжди переходжу на польску, хоча вони б і по російски розуміють більшість.
    Хоча мені важко розмовляти польскою, як і українською, ne mam praktuky.
    Vedma, я теж у Польщi завжди переходжу на польську, а у Нiмеччинi -- на українську.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Harald, І як розуміють?

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Тупик Нечистой силы, 13
    Дописів
    130 020

Типово

Vedma, нi, не розумiють! Для того й переходжу, щоб не розумiли!

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Harald, А як же ти спілкуєшся? Ну, гаразд, я в Німеччині тупо мовчала, шось там 2 слова бухтіла на басурманській, але мені нідлячого було, а ти як?

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Тупик Нечистой силы, 13
    Дописів
    130 020

Типово

Vedma, з ким як... З бусурманами -- бусурманською, а з жiнкою -- українською. Вдома -- коли треба, щоб дитина не зрозумiла, а на вулицi -- щоб не розумiли "рускаязичниє", яких тут багато. Було дуже смiшно, коли я приїхав улiтку до Днiпропетровську, зайшов до тролейбусу, та й почав коментувати вголос українською мовою привабливiсть дiвчат. Увесь тролейбус заслухався

Дописів
    3 427

Типово

В нашем славном ЦУМе попросила продавца показать "спідницю" девушка сказала, что такого товара у них нет . Позже язвительно произнесла, что она не понимает меня. Вот такие у нас дела. Ну не хотят учить украинский. Нет у людей самоуважения.

Модератор Аватар для Хваннадальсхнукюр
    Звідки Ви
    Не дом и не улица!
    Дописів
    17 706

Типово

залежно від свого настрою, або раджу йому найняти перекладача, або просто б’ю у пику.
    А якщо до Вас підійде кацапська красуня? Сподіваюсь, обмежетесь порадами, чи все ж таки у пику?

Эх, Шмель, какой же Вы забавный в своем остервенненом порыве "любить Украину"... Когда же Вы поймете, что все, что мы любим, нужно научиться любить КРАСИВО...
    Добра Вам, - это гораздо важнее, чем то, что бушует в Вашем сердце...
    В ком юмор вызывает зло - тому с умом не повезло!

Дописів
    2 125

Типово

Хваннадальсхнукюр, агов, вгамуйтеся!
    Мабуть Ви не побачили, але Джміль навів цитату, а нижче навіть посилання на неї!

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

Бджилка2792,

...а вы считаете, что у людей, которые не хотят учить английский или польский, тоже нет самоуважения .. ? .. Просто зачем учить язык, на котором почти никто не говорит ... Аргумент "Живешь на Украине - говори по-украински .." - не совсем корректный ... В мире есть очень много стран, название которых не имеет никакого отношения к языку, на котором говорит большинство населения ...

Але, до речи, щодо складності української мови ... Як на мене, то вона дійсно складна ... Йдеться про вимову, не про орфографію чи лексику .. Повірте мені, для мене, росіянина, зручніше вимовляти польські або чеські речення, ніж українські, з їхнім чергуванням ..чого? ... відкритих та закритих голосних? або твердих та м'яких приголосних? ...або чогось такого ... Чому так? ...
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті