Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 24, показано з 1 по 20.

Тема: Причина разногласий между голубыми и оранжевыми

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    15 822

Unhappy Причина разногласий между голубыми и оранжевыми

- есть отношение к изменениям вообще.
    Одни - отностятся к ним отрицательно, другие - положительно (с разной степенью, конечно).
    Это различие, мне кажется, я где-то вычитал, и, вероятно, - оно было сказано о консерваторах и либералах. В нашем же случае почти генетическое отстутствие опыта самостоятельной свободной жизни дает вот такой эффект:
    Перше: несвобода зручнiша (надiйнiша i певнiша) вiд свободи. З цього ж репертуару - свободою не наїсися, свобода для ситих, а не для нас, бiдних.

Друге: свобода - це хаос i бардак, вiд неї все лиш ламається i псується, ми не вмiємо з нею поводитися правильно, вона не для нас, нам свободу тiльки дай.

Третє: свободи взагалi не буває, це iлюзiя й фата-моргана, хибний орiєнтир або ще гiрше - вигадка запроданих лiберастiв.

Дуже показовою квiнтесенцiєю нашої нинiшньої плутанини в поняттях є так само i той факт, що "Свободою" назвало себе полiтичне об'єднання, яке виступає виключно з антилiберальних позицiй. Тобто насправдi мало б називатись якось бiльш вiдповiдно до своєї сутi - "Держава", "Нацiя" або "Примус", наприклад.

Схоже на те, що "свобода по-українськи" сьогоднi в нас дедалi бiльше означає її протилежнiсть - так звану "тверду руку".

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

Это позиция "Голубых"
    Перше: несвобода зручнiша (надiйнiша i певнiша) вiд свободи. З цього ж репертуару - свободою не наїсися, свобода для ситих, а не для нас, бiдних.

Друге: свобода - це хаос i бардак, вiд неї все лиш ламається i псується, ми не вмiємо з нею поводитися правильно, вона не для нас, нам свободу тiльки дай.

Третє: свободи взагалi не буває, це iлюзiя й фата-моргана, хибний орiєнтир або ще гiрше - вигадка запроданих лiберастiв.
    А, где же
    ?????????????????????????????????????????????????
    ...я так думаю.

Дельфинарий: хлорированная тюрьма

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    15 822

Типово

Цитата Допис від sceptic Переглянути допис
    Это позиция "Голубых"

А, где же
    первые - еще и не любопытны

Почетный форумчанин
    Дописів
    18 304

Типово

deny, спасибо.
    Рекомендую поленившимся полный текст: букв много и спорных моментов не меньше, но Андрухович того стоит.

Звідки Ви
    Semper Fidelis
    Дописів
    728

Типово

Незнаю чому Ви приплели Андруховича до дебатів "голубі - помаранчові". Він-же, наскільки мені відомо, завжди дистанціювався від політики і дана стаття написана в зовсім іншому контексті.
    I feel sorry for those who have taken authority as the truth rather than truth as the authority (C) Gerald Massey

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    15 822

Типово

Цитата Допис від Влодко_В Переглянути допис
    Незнаю чому Ви приплели Андруховича до дебатів "голубі - помаранчові". Він-же, наскільки мені відомо, завжди дистанціювався від політики і дана стаття написана в зовсім іншому контексті.
    Що - теж перемикач маєте?
    Тому й цінна його думка, що йому видно все це збоку/зверху.

Але взагалі-то насамперед я навів лише цитату, що ілюструє мою власну думку.

Почетный форумчанин Аватар для j
    Звідки Ви
    Джей з оГороду
    Дописів
    55 142

Типово

Имеет место быть
    ...и поэтому — империализм должен быть разрушен (...ceterum censeo Imperialismus esse delendam)

Почетный форумчанин Аватар для Банзай
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

...всі без винятку політичні сили оперують у позитивному сенсі поняттям "демократії" або його лукаво-популістським вітчизняним замінником "народовладдя". Насправді добре, що це поняття є всього лише фікцією. Реальне народовладдя видається мені жахливо небезпечним. Адже бувають такі народи, що краще… Краще собі цього народовладдя навіть не уявляти. І все ж: чому усі вони так підозріло згідні з "демократією"?

Гадаю, в "демократії" їм усім подобається те, що це тупа влада певної ефемерної більшості над якоюсь ефемерною меншістю. Тобто завдання кожної політичної сили, як усім їм здається – це вигравати вибори і ставати частиною більшості, щоб отримати максимум насолоди від чавлення меншості.

Повертаючись до "народовладдя", спробую перефразувати відому банальність про те, що не буває поганих народів. Насправді не буває добрих народів, але в кожному трапляються добрі люди. От тільки мені здається, що вони завжди і всюди в меншості. Тож реальне народовладдя (як у нацистській Німеччині або сталінській Росії) просто знищує їх – у цілковитій згоді з демократичною процедурою.

Єдиним захистом від такого нищення є не просто демократія, а ліберальна демократія. Тобто система, в якій більшість НЕ МОЖЕ утискати меншість, хоч як би того хотіла. Тобто більшості можуть відверто не подобатися, скажімо, цигани, геї, жидо-масони чи вояки УПА, але вона – в силу безвідмовного функціонування ліберальних суспільних механізмів – ні в чому не зможе скривдити їх.

Ліберальна політична система, а слідом за нею й ліберальне світовідчуття є одним із найкрасивіших породжень західної цивілізації. Воно, ніби справжнє вино або добрий сир – за ним цілі століття культурного визрівання. Що стосується нас, то це пробний камінь – наскільки ми здатні в нього вжитися, зробити його своїм, засвоїти всі найтонші складники. Іншими словами, це питання нашого майбутнього і того, де ми врешті опинимося, в якій із цивілізацій...

Андрухович написав очевидні речі. З огляду його висловлювання щодо Ющенка у цій же статті, ми маємо думати, що нинішній Президент - це шанс нам, - громадянам країни, змінитися. Логічно.

Звідки Ви
    Semper Fidelis
    Дописів
    728

Типово

Цитата Допис від deny Переглянути допис
    Що - теж перемикач маєте?
    Тому й цінна його думка, що йому видно все це збоку/зверху.

Але взагалі-то насамперед я навів лише цитату, що ілюструє мою власну думку.
    Якщо так то в даному контексті між помаранчами і блакитними по суті немає різниці і розуміння свободи у них однакове з тією лише різницею що блакитні вірили що Росія прийде і вирішить всі наші проблеми а оранжі думали що те саме зробить Унія Європейська.
    А що Ви мали на увазі про перемикач?
    I feel sorry for those who have taken authority as the truth rather than truth as the authority (C) Gerald Massey

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Якщо так то в даному контексті між помаранчами і блакитними по суті немає різниці і розуміння свободи у них однакове з тією лише різницею що блакитні вірили що Росія прийде і вирішить всі наші проблеми а оранжі думали що те саме зробить Унія Європейська.
    шо зробить Унія Європейська?

Дописів
    8 738

Типово

А как по мне все эти разногласия - показуха. Статья как-то не вяжется с названием темы.
    Все нынешние политики - это бизнесмены, им пофиг на ту свободу, что выгоднее для них, то и сделают.
    Победа коммунизма неизбежна!

Звідки Ви
    Semper Fidelis
    Дописів
    728

Типово

Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
    шо зробить Унія Європейська?
    Вирішить всі наші проблеми...

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Вирішить всі наші проблеми...
    може хтось так і думав. Але не варто узагальнювати.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    15 822

Типово

По перше, - тема була задумана не про розуміння свободи. Щодо нього: як я розумію Ваше висловлювання, Ви вважаєте, що оранжі розуміють свободу точно також, як я процитував. Я трохи кращої думки про себе та про декількох свої приятелів, знайомих і присутніх тут форумян.

"Перемикач" - це щодо того, що написано Андруховичем у главі 8.

Почетный форумчанин Аватар для Шурик Г. (гость)
    Звідки Ви
    м. Дніпро
    Дописів
    96 185

Типово

Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
    може хтось так і думав. Але не варто узагальнювати.
    десь близько 40 відсотків думало що ЇХ проблеми вирішить Росія, ще десь близько 40 відсотків думало що ЇХ проблеми вирішать ота Унія з Європи, але є ще десь близко 20 відсотків які працюють самі щоб вирішити свої проблемі і на відміну від тих 80 відсотків воне не голосують ні за оранжевих, ні за голубих, вони голосують або проти всіх, або звосім не ходять на вибори, і вони не ділять людей на своїх і чужих... і не шукають відмазки чому вони такі гарні, а зробити нічого не можуть ні для себе ні для країни, ні для громади...
    Висновок... працювати порібно..
    ЗІ висновок з висковка, вже є люди які мені сказали "Я раніше не розумів, що ти маєшь на увазі коли кажешь, що потрібно працювати, а зараз розумію". Вони почали працювати...
    Я люблю цю країну навіть без кокаїну.

Дописів
    8 738

Типово

Интересно, а уничтожить все тюрьмы - это ж вроде как шаг к свободе, да?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Шурик Г. (гость) Переглянути допис
    десь близько 40 відсотків думало що ЇХ проблеми вирішить Росія, ще десь близько 40 відсотків думало що ЇХ проблеми вирішать ота Унія з Європи, але є ще десь близко 20 відсотків які працюють самі щоб вирішити свої проблемі і на відміну від тих 80 відсотків воне не голосують ні за оранжевих, ні за голубих, вони голосують або проти всіх, або звосім не ходять на вибори, і вони не ділять людей на своїх і чужих... і не шукають відмазки чому вони такі гарні, а зробити нічого не можуть ні для себе ні для країни, ні для громади...
    Висновок... працювати порібно..
    ЗІ висновок з висковка, вже є люди які мені сказали "Я раніше не розумів, що ти маєшь на увазі коли кажешь, що потрібно працювати, а зараз розумію". Вони почали працювати...
    у статті, ІМНО, зокрема, мова про те, що треба мати можливість працювати та жити краще, як один з елементів ліберальної демократії.

Дописів
    8 738

Типово

В статье о том, что Запад нас спасет.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Immortal Переглянути допис
    В статье о том, что Запад нас спасет.
    не Захід, а його цінності, якщо ми їх усвідомимо і почнемо втілювати... Якщо нам поталанить до цього часу дожити, причому, дожити у власній країні. ІМНО.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

... одна з помилок української ліберальної ідеї - те що українські лібюерали все ще відчувають себе у схронах, відстрілюючись від ворогів ... треба щоб хтось ДАВ жити і працювати ... а насправді, ворогів то і немає ... вони пішли, махнувши рукою на це....
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті