Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання
Всього знайдено 41, показано з 1 по 20.

Тема: Тариф за газ

Дописів
    241

Типово Тариф за газ

Я не вложилась за газ в 2500 куба за год, у меня нагорело 3100. Обязана ли я платить за все 3100 куба по 1,10 или 2500 куба по 0,72 коп, а остальные 600 по 1,10? не знаю как разобраться дурят меня или нет, в газовом сказали что я теперь должна по 1,10 весь год оплатить, кто знает подскажите, так ли это.

Модератор Аватар для Oliver
    Дописів
    35 227

Типово

Цитата Допис від Ukraina Переглянути допис
    Я не вложилась за газ в 2500 куба за год, у меня нагорело 3100. Обязана ли я платить за все 3100 куба по 1,10 или 2500 куба по 0,72 коп, а остальные 600 по 1,10? не знаю как разобраться дурят меня или нет, в газовом сказали что я теперь должна по 1,10 весь год оплатить, кто знает подскажите, так ли это.
    Да, только платить в 2012 по 1,10
    А 2011 останется по тому тарифу, который у Вас был

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    694

Типово

только остальные 600

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

только остальные 600
    бред
    за тот год что не вложились - по 1.10 ( или сколько там ) за весь год
    с января - я так понимаю, что за основу логично взять предыдущий год.
    Скорее всего вам сделают пересчет и выставят долг.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

Газопостачальні підприємства проводять щороку станом на
    1 січня перерахунок оплати вартості використаного природного газу
    та суми нарахованих пільг окремо щодо кожного споживача залежно
    від обсягу використання газу у попередньому році та від
    диференційованих залежно від річних обсягів споживання роздрібних
    цін, що діяли в зазначеному році. Якщо за підсумками попереднього
    року використання природного газу споживачем не відповідає
    обсягам, на підставі яких визначалась ціна на природний газ,
    зокрема: { Абзац чотирнадцятий пункту 10 із змінами, внесеними
    згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }

у разі перевищення обсягу використаного природного газу
    порівняно з встановленим у попередньому році (V2 > V1), споживач
    зобов'язаний протягом трьох місяців з дати здійснення перерахунку
    сплатити газопостачальному підприємству різницю його вартості,
    розрахунок якої здійснюється за формулою

Вс = (Ц2 х V2) - (Ц1 х V2),

де Ц1 - роздрібна ціна на природний газ, встановлена для
    оплати природного газу у попередньому році;

V1 - річний обсяг, згідно з яким була визначена ціна у
    попередньому році;

Ц2 - встановлена для оплати природного газу роздрібна ціна,
    що застосовується для споживача згідно з використаним у
    попередньому році обсягом; { Абзац вісімнадцятий пункту 10 із
    змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від
    17.02.2010 }

V2 - річний обсяг, використаний споживачем у попередньому
    році; { Абзац дев'ятнадцятий пункту 10 із змінами, внесеними
    згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }

Вс - вартість природного газу, яку споживач повинен сплатити
    за результатами перерахунку;

Вгп - вартість природного газу, яку газопостачальне
    підприємство зараховує на особовий рахунок споживача в рахунок
    майбутніх платежів;

у разі зменшення обсягу використаного природного газу
    порівняно з встановленим у попередньому році (V2 < V1), різниця у
    вартості газу залишається на особовому рахунку споживача і
    зараховується в рахунок майбутніх платежів. Розрахунок вартості у
    цьому разі здійснюється за формулою

Вгп = (Ц1 х V2) - (Ц2 х V2).

Такий перерахунок здійснюється до 1 лютого поточного року.
    тынц

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    647

Типово

Цитата Допис від Oliver Переглянути допис
    Да, только платить в 2012 по 1,10
    А 2011 останется по тому тарифу, который у Вас был
    + 1

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

Как +1? Мне ваша логика не понятна. Человек перерасходовал в прошлом году - значит платить за прошлый год должен по заданной цене (в данном случае 1,10, цена вроде не менялась). На этот год цена не извесна, мож человек вложится в 2500. Я так понимаю что для ориентира берут годовой обьем за прошлый год, потом если окажеться меньше - сделают перерасчет. как то так.

Дописів
    241

Типово

Всем спасибо! Я сделала перерасчет, и мне за прошлый год нужно погасить долг за эти 600 куба. А то тетенька которая мне звонила с газового немного погорячилась, когда сказала что теперь и следующий год буду платить по 1,10.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    694

Типово

Всем спасибо! Я сделала перерасчет, и мне за прошлый год нужно погасить долг за эти 600 куба. А то тетенька которая мне звонила с газового немного погорячилась, когда сказала что теперь и следующий год буду платить по 1,10.
    ну вот как я говорил
    пост№3

Звідки Ви
    Гагарина р-н ДИИТа
    Дописів
    16 554

Типово

не понятно
    вам сказали что только то что более 2500 идет по 1.1 и в этом году все равно 2500 будут по 0,76 а все что выше по 1,10 ??
    так что ли ?
    как свет - до 150 один а все что выше по другому только тут не за месяц а за год считают ?
    «Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм». Шамиль Басаев

Мудрость года 2007 Аватар для Зеленкина Тося
    Звідки Ви
    Днепр-Волинь
    Дописів
    35 647

Типово

Тоже интересуюсь.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

блин, народ.. я с вас поражаюсь. я же приводил ссылку на постанову. читаем внимательно и вникаем что там написано:
    Газопостачальні підприємства проводять щороку станом на 1 січня перерахунок оплати вартості використаного природного газу та суми нарахованих пільг окремо щодо кожного споживача залежно від обсягу використання газу у попередньому році та від диференційованих залежно від річних обсягів споживання роздрібних цін, що діяли в зазначеному році. Якщо за підсумками попереднього року використання природного газу споживачем не відповідає обсягам, на підставі яких визначалась ціна на природний газ, зокрема: { Абзац чотирнадцятий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }
    у разі перевищення обсягу використаного природного газу порівняно з встановленим у попередньому році (V2 > V1), споживач зобов'язаний протягом трьох місяців з дати здійснення перерахунку сплатити газопостачальному підприємству різницю його вартості, розрахунок якої здійснюється за формулою
    Вс = (Ц2 х V2) - (Ц1 х V2),
    де Ц1 - роздрібна ціна на природний газ, встановлена для оплати природного газу у попередньому році;
    V1 - річний обсяг, згідно з яким була визначена ціна у попередньому році;
    Ц2 - встановлена для оплати природного газу роздрібна ціна, що застосовується для споживача згідно з використаним у попередньому році обсягом; { Абзац вісімнадцятий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }
    V2 - річний обсяг, використаний споживачем у попередньому році; { Абзац дев'ятнадцятий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }
    Вс - вартість природного газу, яку споживач повинен сплатити за результатами перерахунку;
    Вгп - вартість природного газу, яку газопостачальне підприємство зараховує на особовий рахунок споживача в рахунок майбутніх платежів;
    Перевожу: доплатить нужно Вс = (Ц2 х V2) - (Ц1 х V2), V2 -ваш обьем потребления, Ц1 -цена по которой вы платили ( т.е. до 2500 кубов, 0.76 или сколько там) , Ц2 - цена по которой надо заплатить в соответствии с новым обьемом(более 2500).
    Подставляем в формулу, получаем - нужно доплатить разницу в цене умноженную на ваш обьем. все.
    Постанова действующая, но я понимаю.. что и кому там сказала тетенька по телефону это конечно важнее..
    тем более, что-то мне подсказывает что тетенька из днепрогаза именно это и имела ввиду..

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

Застосування роздрібних цін, диференційованих залежно від
    річних обсягів споживання, у поточному році для споживачів
    здійснюється залежно від річного обсягу використання природного
    газу (зафіксованого на особових рахунках споживача) у попередньому
    році. { Абзац другий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з
    Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }
    вот

Дописів
    241

Типово

Эх, народ, пошла я еще раз в газовое платить, и тут мне выдвинули еще одну версию, что я доплачиваю не только эти 600 куб а и за весь год по 1,10, и с 2012 я буду платить тоже по 1,10 (из-за того что я не вложилась в 2500 в прошлом году), и если я вложусь в новом году тогда остальные деньги раскинут на следующий год за пару месяцов. В общем они меня запутали в край, одна говорит одно, другая третье, чему верить не понятно, кругленькую сумму мне теперь придется выплачивать

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    545

Типово

тут всё однозначно:
    с 1-го января по 31-е декабря если спалили до 2500 кубов газа, то посчитают по ~0,78 грн всё что спалено за год, если больше чем 2500, то посчитают по ~1,10 грн всё что спалено за год. и если не угадать по какому тарифу были оплаты весь этот год, то будет либо переплата, либо долг. поэтому сразу же на следующий год надо планировать оплаты по тарифу прошедшего года, а потом опять пересчитают тариф, если изменится годовой расход.

Модератор Аватар для Oliver
    Дописів
    35 227

Типово

Цитата Допис від vladik Переглянути допис
    тут всё однозначно:
    с 1-го января по 31-е декабря если спалили до 2500 кубов газа, то посчитают по ~0,78 грн всё что спалено за год, если больше чем 2500, то посчитают по ~1,10 грн всё что спалено за год. и если не угадать по какому тарифу были оплаты весь этот год, то будет либо переплата, либо долг. поэтому сразу же на следующий год надо планировать оплаты по тарифу прошедшего года, а потом опять пересчитают тариф, если изменится годовой расход.
    А где-то механизм прописан ?
    Я был уверен, что 2012 год платишь по минимуму если уложился в 2500 кубов в 2011

А то получается бред какой-то

Coraline
    Guest

Типово

Эх, народ, пошла я еще раз в газовое платить, и тут мне выдвинули еще одну версию, что я доплачиваю не только эти 600 куб а и за весь год по 1,10, и с 2012 я буду платить тоже по 1,10 (из-за того что я не вложилась в 2500 в прошлом году), и если я вложусь в новом году тогда остальные деньги раскинут на следующий год за пару месяцов. В общем они меня запутали в край, одна говорит одно, другая третье, чему верить не понятно, кругленькую сумму мне теперь придется выплачивать
    Все правильно Вам сказали. Сама бегала весь декабрь на счетчик смотрела. Как это Вы проморгали? Или они каждый раз на счетчик смотрят когда приходят?

Звідки Ви
    Гагарина р-н ДИИТа
    Дописів
    16 554

Типово

Цитата Допис від Oliver Переглянути допис
    А где-то механизм прописан ?
    Я был уверен, что 2012 год платишь по минимуму если уложился в 2500 кубов в 2011

А то получается бред какой-то
    ну так оно и есть
    вложился в 2500 то платишь 76 не вложился то пересчитают прошлый по 1,1 и в новом будешь платить по 1,1 если в новом влезешь то пересчитают по 76 и будет переплата
    «Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм». Шамиль Басаев

Звідки Ви
    отсюда... бы
    Дописів
    524

Типово

У нас вот ситуэшен: Позвонили из Днепрогаза - "Вы не вложились в этот льготный лимит, добавьте 2200 грн"
    Мама маленько в шоке - по показаниям счетчика мы очень даже вложились, с запасом. Пришла тётенька, постучала по счетчику и молвит челевеческим голосом: Ладно, давайте не 2200, а 1700... На все вопросы и разбирательства ответ один: "А у нас программа так считает"
    Даже не знаем что и делать... особенно весело, когда вспомнишь как всю зиму экономили, бл*tь

Дописів
    24 778

Типово

Цитата Допис від Бесь Переглянути допис
    У нас вот ситуэшен: Позвонили из Днепрогаза - "Вы не вложились в этот льготный лимит, добавьте 2200 грн"
    Мама маленько в шоке - по показаниям счетчика мы очень даже вложились, с запасом. Пришла тётенька, постучала по счетчику и молвит челевеческим голосом: Ладно, давайте не 2200, а 1700... На все вопросы и разбирательства ответ один: "А у нас программа так считает"
    Даже не знаем что и делать... особенно весело, когда вспомнишь как всю зиму экономили, бл*tь
    В сад, и только в сад!
    ВИПИВ? ЗА КЕРМО!

Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті