19-03-2008 14:12, Сын ветерана
Господин Кальба, неужели у Вас ни разу во время службы в немецкой форме не было ощущения, что Вы предаете Родину?

24-03-2008 13:07, Мирослав Кальба
Мені не встид носить кайдани За нарід, волю і братів.

Мені не встид носить кайдани
За нарід, волю і братів.
Та встид золочені жупани,
Носить найнявшись до катів!

НІ НЕБУЛО. ЧОМУ?
По перше: що Совєтський Союз, це не була моя Батьківщина, а війна ця була «Великая Отечественная война Совєтського Союза», яка також звалася «Великая Отечественная война совєтського народа», як схвалював їх особисто Сталін. Яке ж відношення тоді до неї України?
............

Якщо ми носили німецьку форму, це не означає, що ми були німецькими коляборантами. Приміром, мій молодший брат як перекладач при німецькій армії також носив німецьку форму його тії ж німці в місяці березні 1942 р. ростріляли в Крюкові біля Кременчуга за його співпрацю з їхніми «ворогами», коли він рятував полонених, та помагав зв'язковим ОУН. Так і наш курень «Нахтіґаль», хоч також носив німецьку форму, з початком 1943 р. майже в цілості перейшов в підпілля, розбудував Українську Повстанську Армію (УПА) і воював проти всіх ворогів України як Совєтського Союза, так і проти Німеччини - Польщі - Мадярщини, за її Самостійність та Свободу.
................

Чотири довгих роки найжорстокіша війна тривала на території України. Винищуючи нашу землю до тла. Два тоталітарні режими, які були союзниками, не дійшли згоди щодо поділу Европи, і почали між собою війну. СССР був аґресором і союзником нацистів. Україна без найменшої допомоги із зовні, провадила протягом 12 років двофронтову ьоротьбу за свою Незалежність із окупантами України - найбільшими потугами світу в тому часі, зі Сталінським Совєтським Союзом, та Гітлерівською Німеччиною.
«Більшовизм» - не був кращим за свого двійника «нацизм». Обидва допустилися жорстоких злочинів, над всіма народами Европи. Краще Ви скажіть, чому я, син українського народу, повинен вважати тих, хто масово, мільйонно винищував мій народ, представниками моєї-їхньої "родіни?". Тоді не буде питань, чи почував я колинебудь відчуття, що я зрадив мою Батьківщину.

Повністю відповідь Мирослава Кальби тут: URL: http://www2.maidan.org.ua/n/pressk/1206353235

-----

я так розумію, питання можна ставити всім. Мирослав Кальба відповідає на них.