Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 21, показано з 1 по 20.

Тема: Квітка Цісик - краща українська співачка!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово Квітка Цісик - краща українська співачка!

Кілька місяців тому я відкрив для себе Квітку Цісик. Зараз я вже маю компакт-диски з двома її українськими альбомами "Kvitka" та "Kvitka Two Colors", які вийшли в 1980 і 1989 році. Від них я просто в захваті! Як на мене, немає кращого українського виконавця чим ця Квітка, яка народилася й виросла в Амеріці.
    Рекомендую всім, хто цікавиться традиційною українською музикою.

Ось що пише про Квітку українська Вікіпедія

Квітка Цісик на сайті Умка

Цікава стаття з "Народного оглядача", яку я знайшов в неті. Нажаль ця сторінка зараз не відкривається. Тому ставлю її тут:

Згадаємо Квітку Цісик

22:55 25.01.2003

«Присвячую поривам нескореного українського духа і його безнастанним змаганням по обидвох боках океану»

Від редакції НО:
    Донька українських еміґрантів, Квітка Цісик записала два лазерні диски українського фольклору та своїх улюблених пісень під назвою «Квітка» та «Два кольори».
    «Ця збірка пісень є бажанням мого українського серця вплести радісні нитки в розшарпане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу». Cпівачка померла від раку грудей 29 березня 1998 р у віці 44 років у себе в Манхеттені.

О дивна квітко України...

Не пам'ятаю, щоб коли-небудь її показували по телевізору, жодного разу не доводилося бачити її фото надрукованим у якомусь престижному журналі чи газеті. Тільки по українському радіо час від часу звучав її ніжний, таємничий, проникливий голос: "Два кольори мої, два кольори, червоний -- то любов, а чорний -- то журба", або ж: "Як на ті чорнобривці погляну, бачу матір стареньку..."
    І ось недавно, знову ж таки по радіо, у передачі "Пісенний Олімп" довелося почути: "Послухайте пісню у виконанні незабутньої Квітки Цісик, що передчасно пішла із життя..."
    Хто вона була, де і як жила, чому так тужила за Україною -- так і не пощастило ні від кого довідатися. Відомо одне, та й то не уточнене, що була Квітка Цісик українською емігранткою у Канаді, і, бездоганно оволодівши місцевою мовою та звичаями, все-таки залишилася відданою дочкою рідної, далекої землі.

Судячи з імені, вона, напевно, походила з Карпат чи Прикарпаття, бо саме там жінкам нерідко дають такі поетичні імена -- Квітка, Зірка, Ружана...

І як було приємно іноді суботнього дня під час концерту на замовлення слухачів почути по радіо у її виконанні оновлену "Черемшину" чи розтинаюче душу: "Чуєш, кру-кру-кру... в чужині помру, заки море перелечу -- крилонька зітру..."

Чому ж, коли вона передчасно померла, так кволо і байдужо відреагував на це край, котрий небіжка палко, до нестями любила? Невже тому, що душевний Квітчин голос важко долинав до земляків через шквальне ревіння "реміксів", "хеві-металів" та інших атрибутів сучасної естради?

Ії пісня ніколи не підсилювалася з допомогою могутньої техніки, не супроводжувалася оглушливим оркестром, не демонструвалася під фонограму. Вона лилася з душі, котра через океани тягнулася до історичної батьківщини.

І оскільки більшість із нас сьогодні осліплена блиском фальшивих цінностей, оглушена брязкотом фальшивої музики, то через те, напевно, так мало й залишилося серед нас тепла і душевності.

Квітка Цісик не була народною артисткою України, але коли подивишся на деяких наших "народних", які тільки-но відхопивши це звання, відразу починають витягувати трелі як не російською, то англійською, прагнучи бути поміченими в Голлівуді чи бодай у Москві, то мимоволі приходить думка, що далекій заокеанській співачці вищезгаданий титул пасував би куди більше.

"О мій русявий Прометею, загублений в ночах війни!" -- вигукнув колись Андрій Малишко, оспівуючи смерть улюбленого героя.

"О дивна квітко України, що висохла на чужині", -- в унісон хочеться підхопити, поминаючи нашого далекого соловейка, Квітку Цісик...

На мене дехто ображається, що я не асоціюю деяких наших супер-популярних естрадних "шоу-менш" з образом неньки-України. Таки не асоціюю.

А Квітку Цісик -- так.

Від редакції газети "Вперед": На жаль, доводиться констатувати: у грунтовному "Словнику співаків України" Івана Лисенка, виданому у Києві 1997 року і справедливо відзначеному "Вечіркою", Квітка Цісик окремої статті не удостоїлася. Хотілося б, аби цей прорахунок було усунуто при майбутньому перевиданні словника.

Тоня Білоус (СД, Бельгія)

Тобі, ніжна й незабутня Квітко України й Діяспори, присвячую.

Я - КВІТКА

Я - квітка степова,
    Я - всих і нічия.
    Я сонцева коханка,
    Я вітра забаганка.
    Полин - купіль моя,
    Пірнай - і я твоя.

Я - квітка лугова,
    Гойдаюсь в травах я.
    Я у вінку співанка,
    Пелюсткова веснянка.
    Вуста з нектаром я,
    Відпий - і я твоя.

Я - квітка польова,
    У житі бавлюсь я,
    Я - жайворонка любка,
    Грайливая голубка.
    Купальська врода я,
    Милуйся! Я - твоя.

Я квітка у гаю,
    Царюю як в раю:
    В промінні ніжусь я,
    Під трелі солов'я.
    Жаги оздоба я,
    Вдягни - і я твоя.

Я - квітка лісова,
    Купаюсь в росах я,
    Я громова любаска,
    Дощу - жадана ласка,
    Духмяний килим я,
    Ступи - і я твоя.

Одне лиш прошу, пам'ятай:
    Не рви мене і не ламай.
    Землі, життя - оквіта я.
    Я - всих, твоя і нічия.

Гостеприимность года 2010
    Fashion-мама года 2011
    Патриотизм года 2013
    Звідки Ви
    Киев-Днепр
    Дописів
    13 425

Типово

А как бы с ней познакомиться?

Модератор Аватар для oggi
    Дописів
    17 726

Типово

Чарівний голос Дуже прикро, що такий талант так рано пішов з життя. Чула альбом "Два кольори" - це просто щось неймовірне

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Цитата Допис від oggi
    Чарівний голос Дуже прикро, що такий талант так рано пішов з життя. Чула альбом "Два кольори" - це просто щось неймовірне
    oggi, згоден на всі сто!

Сподобалась також ось ця рецензія на альбом "Два кольори" від слухача з Росії, яку він виставив на сайті Умки

Перед вами альбом, на мой взгляд, один из самых лучших среди других альбомов, предлагаемых Умкой. Это как раз тот редкий случай, когда исполнение превосходит даже отметку "отлично". И дело тут не только в оригинальной манере исполнения, прекрасных вокальных данных певицы, превосходного музыкального сопровождения. Безусловно, сама подборка песен потенциально говорит о многом. Но основная заслуга при всех несомненных достоинствах записи принадлежит Квитке Цысик. Обладая на удивление красивым голосом, певица кроме того сумела в доступной для широкой аудитории форме исполнить материал альбома. Слушаешь его и чувствуешь, певица вложила в исполнение свою душу. На альбоме при весьма разнообразном песенном материале, нет ни одной проходной песни. Вообще, этот альбом абсолютно не подходит для звучания в качестве фона. По меньшей мере это было бы неуважением к памяти певицы и к творческому коллективу, который создал такой великолепный шедевр. Данный альбом прежде всего адресован украинцам и всем тем, кто ценит украинскую песню. Но истинное искусство не должно иметь каких-либо ограничений, в том числе национальных. Поэтому я считаю, что потенциально у данного продукта очень широкая аудитория. Альбому присущ меланхолическо-ностальгический настрой, что в является характерной чертой славянской культуры. Мне кажется, что по уровню исполнения, равно как и по эмоциональному воздействию на слушателя, альбом обязательно должен попасть в первую пятёрку "самых лучших украинских исполнителей". Кстати, Квитка во многом выигрывает в том числе и в сравнении с великими голосами Украины: её слушать легче и очень приятно, то есть её исполнение более доходчиво. Теперь можно поговорить о песнях с альбома: открывает диск песня "Де ти тепер" - мне она почему-то напомнила "Последний вальс" Хампердинка, но разумеется последнему до такого исполнения далеко. Непревзойдённое исполнение, одно из лучших в этом далеко не слабом альбоме. Стоит отметить и интересную трактовку бессмертного шедевра Володи Ивасюка "Я піду в далекі гори", также одну из самых запоминающихся народных украинских песен "Верше, мій верше". Особо хочу отметить популярнейшую "Черемшина" и в особенности "Кохання". Последняя из этих песен - истинный шедевр творческой импровизации. "Ой не світи місяченьку" - одна из любимейших песен советской молодёжи 50-х гг. исполняется Квиткой под аккопманемент пианино - доносит до слушателя всю прелесть этой песни. "Журавлі" - песня-легенда. И наконец незабвенная "Два кольори". Альбом прекрасен во всех отношениях, покупайте смело. А если не понравится, то я в таком случае могу твёрдо вас заверить, что у вас что-то не в порядке с музыкальным вкусом. Остаётся только сказать, что для приличия стоило бы переиздать оба альбома Квитки, причём более крупным тиражом. Можно сказать, что Квитку немногие знают/слышали - это очень печально. Так как на мой взгляд незнание либо игнорирование этого имени представляет собой существенный недостаток в элементарном музыкальном образовании/воспитании человека. Также я не считаю, что подобное исполнение можно каким-либо образом соотносить с веяниями (по сути сиюминутными) музыкальной моды и исходя из этого оценивать.

Модератор Аватар для oggi
    Дописів
    17 726

Типово

Марк, та даааа.. Коли тіко зачую в ії виконанні "Я піду в далекі гори", то завше, ну це вже просто аксіома якась, сльози навертаються! Звісно, що, залежно від настрою, то можуть бути як сльози туги і суму, так і сльози радощів за те, що в пісню можна так себе вкласти чи то пак викласти - не знаю навіть як буде більш правильно. Цю ж пісню чула і у виконанні інших співаків, але такого захвату вона не викликала, як після Квітки

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Цитата Допис від oggi
    Марк, та даааа.. Коли тіко зачую в ії виконанні "Я піду в далекі гори", то завше, ну це вже просто аксіома якась, сльози навертаються! Звісно, що, залежно від настрою, то можуть бути як сльози туги і суму, так і сльози радощів за те, що в пісню можна так себе вкласти чи то пак викласти - не знаю навіть як буде більш правильно. Цю ж пісню чула і у виконанні інших співаків, але такого захвату вона не викликала, як після Квітки
    Так, справді чудова пісня Моїм фаворитом є пісня "Стоїть гора високая" з першого альбому. Кожного разу просто пробирає, коли її слухаю. Давно вже музика на справляла на мене такого впливу.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Викладаю пісню "Стоїть гора високая" з першого альбому Квітки

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Виклав пісню Рушничок з першого альбому.
    MP3 192 VBR

Далі буде

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    984

Типово

Приєднуюся до тих, кому подобається ця співачка.
    sapere aude

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Не бандюк , шукай мені за "Партизанів" якісні обкладинки до першого диску Квітки "The Songs of Ukraine" (1980) Дуже потрібні вони мені, бо ті, що маю, відскановані дуже неякісно.

Чи може хтось інший допоможе

До речі, хто-небудь бачив саме цей диск в нашому місті? Знаю, що вийшов він свого часу дуже малим тиражем. Зараз ведуться переговори з чоловіком Квітки про те, щоб перевидати його в Україні, але коли це ще буде, якщо взагалі буде

Кращої українскьої співачки ніж Квітка не чув. Просто в захваті від неї

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Квітка співала англійською мовою саундтреки до фільмів You Light Up My Life та The One and Only.

На компакт-дисках її спів звісно так і не з'явився. Натомість відомими стали численні кавер-версії, перед усім на пісню You Light Up My Life.

На youtube.com викладений також епізод з фільму, де звучить оригінальний спів Квітки. То ж можна порівняти: Kasey Cisyk - You Light Up My Life (Original Soundtrack).

Я з'ясував, що оригінальний саундтрек виходив тільки на платівках досить малим тиражем. Звісно, що в Україні цих платівок не знайдеш. Отже, замовив одну в Америці, а одну у Німеччині.

Наразі оцифрував їх і "почистив" звук. Гадаю, що вийшло непогано. Тепер насолоджуюсь співом Квітки.

Зробив і виклав мр3 для прикладу: The morning of my life.

Якщо комусь буде цікаво, поділюся.

Турист года 2012 Аватар для SeLenka
    Дописів
    15 949

Типово

А где можно скачать ее песни? По фрагментам мне очень понравилось..
    Что я действительно люблю: скорость, море, полночь, все сверкающее и все погруженное во мрак, все то, что теряешь, а потом позволяешь себе найти (с)

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Цитата Допис від SeLenka Переглянути допис
    А где можно скачать ее песни? По фрагментам мне очень понравилось..
    Українські пісні з альбому "Two colors" можна викачати тут.
    Англомовних Ви (покищо) ніде не знайдете.

Турист года 2012 Аватар для SeLenka
    Дописів
    15 949

Типово

Марк, дякую!
    Что я действительно люблю: скорость, море, полночь, все сверкающее и все погруженное во мрак, все то, что теряешь, а потом позволяешь себе найти (с)

Дописів
    2

Типово

Марк, скажіть будь-ласка, яким чином можно отримати чи почути решту пісень з двох саундтрекових альбомів Квітки? Згоден навіть на винагороду, бо вже обшукався, навіть через інтернет купити mp3 проблематично, хіба що вініл) так що ви моя єдина надія)
    [email protected], аська 290-545-076

Типово

http://mp3.alkar.net/browse/14176.html качайте-закачайтесь
    ...Кроме того, я записал тебя в Мастера Доски, мировой турнир по серфингу на северном побережье Оаху 26 декабря. Тебе надлежит поработать над скоростной балансировкой, Ральф. Ты полетишь на гребне разрушающейся волны на скорости до 80 или даже 120 км/ч, и чего-чего, а падать тебе точно ни к чему...

Дописів
    2

Типово

Pigeon Realloc. Engineer, по этой ссылке только 2 всем известных украиноязычных альбома, их я уже 5 лет как скачал)
    А нужны именно саундтреки к двум американским фильмам, которые вышли в 70-х годах, которые, как я понял, вышеупомянутый Марк не поленился заказать и оцифровать, за что ему большое человеческое спасибо.)

Звідки Ви
    Дніпропетровськ - Київ
    Дописів
    642

Типово

Цитата Допис від Sharaban Переглянути допис
    А нужны именно саундтреки к двум американским фильмам, которые вышли в 70-х годах, которые, как я понял, вышеупомянутый Марк не поленился заказать и оцифровать, за что ему большое человеческое спасибо.)
    Саме так вищезгаданий Марк і вчинив

Отже, пропонуйте свої (бажано українські) музичні раритети на обмін. Особливо цікавлять (якісно!) оцифровані платівки кінця 70-их, початку 80-х років. На жаль, тут схожа з американськими альбомами Квітки ситуація: компакт-дисків майже не виходило, а доступні матеріали не дуже доброї якості.

А я дуже ціную якість.

Домовимося

P.S. а найпалкішим шанувальникам Квітки можу запропонувати на обмін копію DVD з фільмом "You Light Up My Life". Там всі пісні почути можна в гарній якості і навіть сама Квітка в одному з епізодів з’являється.
    DVD також в Америці замовляв.
    Востаннє редагував Марк: 02.04.2008 о 12:42

Типово

мммм...
    в обмен на недостающую на алькаре Квітку готов предложить 3 альбома "украинских DOORS" - Кобзы. _http://mp3.alkar.net/browse/14171.html
    ...Кроме того, я записал тебя в Мастера Доски, мировой турнир по серфингу на северном побережье Оаху 26 декабря. Тебе надлежит поработать над скоростной балансировкой, Ральф. Ты полетишь на гребне разрушающейся волны на скорости до 80 или даже 120 км/ч, и чего-чего, а падать тебе точно ни к чему...

Типово

UPD удалите, плз
    why so serious?

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті