Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Что выгодней для экономики Украины в целом в среднесрочной перспективе? (5-10 лет)

Голосували
21. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Таможенный Союз

4 19,05%
  • Зона свободной торговли с ЕС

13 61,90%
  • не вступать ни ТС ни в ЗСТ

3 14,29%
  • затрудняюсь ответить

1 4,76%
Сторінка 1 з 4 1234 ОстанняОстання
Всього знайдено 71, показано з 1 по 20.

Тема: Зона свободной торговли с ЕС vs Таможенный союз

Звідки Ви
    Днепропетровск, Украина
    Дописів
    1 768

Типово Зона свободной торговли с ЕС vs Таможенный союз

хочется узнать мнение форумчан и увидеть предпочтения, что на их взгляд выгодней для экономики Украины в целом в среднесрочной перспективе (5-10 лет) : вступление в таможенный союз (РФ, РБ, Казахстан = ТС) или вступление в зону свободной торговли со странами ЕС (ЗСТ)

Темы подобные есть, но без опроса...
    При демократии дураки имеют право голосовать, при диктатуре править (с) Бертран Рассел

Дописів
    4 179

Типово

Зря ещё одну тему создали. Опрос можно и там организовать, хотя его итог заранее очевиден.

Звідки Ви
    Днепропетровск, Украина
    Дописів
    1 768

Типово

Цитата Допис від me and you Переглянути допис
    Зря ещё одну тему создали. Опрос можно и там организовать, хотя его итог заранее очевиден.
    добавить опрос может только ТС, а пользователя scroznik вроде часто банят...
    При демократии дураки имеют право голосовать, при диктатуре править (с) Бертран Рассел

Дописів
    473

Типово

ЗА Таможенный союз с Россией и Беларусью = Единое экономическое пространство.

Дописів
    4 179

Типово

ЗСТ с ЕС однозначно.

Дописів
    24 909

Типово

Вы уже соглашения с МВФ заключили...
    Человечество постоянно делает одну и ту же ошибку, считая, что одни его части лучше или хуже других.
    Бертран Рассел

Патриот года 2009-2011
    Меломан года 2009
    Респект года 2009
    Циник года 2011
    Звідки Ви
    36 Quai des Orfevres
    Дописів
    11 533

Типово

Цитата Допис від СанСаныч Переглянути допис
    ЗА Таможенный союз с Россией и Беларусью = Единое экономическое пространство.
    Интересно, сколько таких долпоиоупов как ты и твой отец на этом форуме?

Опрос думаю покажет...
    Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, я отвечу: пьют и воруют... (с) Михаил Салтыков-Щедрин

Дописів
    473

Типово

Цитата Допис від Портвейн Переглянути допис
    Вы уже соглашения с МВФ заключили...
    Это МВФ с Украиной заключил, а не наоборот.
    Поставили НА СЧЁТЧИК МВФ - гарантия нищенского будущего для тех кто доживет.

Звідки Ви
    ЗапСиб
    Дописів
    4 796

Типово

Цитата Допис від Прокурор* Переглянути допис
    Интересно, сколько таких долпоиоупов как ты и твой отец на этом форуме?

Опрос думаю покажет...
    Не тупи. Дело не в опросе. А кто на что ставит. Кто на что надеется....
    Или ждешь до сих пор волщебника в голубом вертолете ?

Звідки Ви
    Днепропетровск, Украина
    Дописів
    1 768

Типово

насчёт мат. части, меня убедили доводы Пинзенника в программе Шустер Лайф 15-го апреля этого года:

Савік ШУСТЕР: Виктор Пинзеник, пожалуйста… Я, конечно понимаю, что дипломаты нам могут объяснять, что они готовятся так, а потом они
    говорят иначе. Но от мы видим, что сказал Владимир Путин. Он сказал 9,5 миллиардов. Да, это привлекает каждого гражданина Украины, но
    когда украинский заместитель экономики Валерий Мунтиян говорит, что Украины выигрывает 10 миллиардов, ну что то в этом должно быть. Вот
    вы написали вчера, с моей точки зрения, очень важную статью на сайте «Украинская правда», которую вы закончили примерно такой
    фразой. Это не выбор евроинтеграции, это выбор быть или не быть.
    Віктор ПІНЗЕНИК: Трошки не так, але вернемося до суті. Я думаю, ми даремно мордували Костянтина Грищенко з приводу формули «3+1», як і
    будь кого. Я сприймаю позицію, коли ми інтегруємося в Європейський союз, і розвиваємо співробітництво з Європою. Але зараз потрапили в
    ситуацію, коли нам нав’язують рішення «або-або». Не з українського боку це виникає,вони говорять. На мій погляд, якщо формула «3+1» є
    політичним варіантом відповіді на… політичній відповіді у формулі «в колгосп запишуся – робить не буду», то я допускаю такий варіант
    відповіді. Говорити, що мається на увазі зараз, дуже важко. Єдине, що я б не знімав цю проблему, бо вона є важлива. Тримати на
    контролі позицію треба. Мені дуже приємний настрій, який тут є в залі, і я сподіваюся, що в суспільстві і в тому числі. Я не зачіпаю
    тут політичних аспектів. Дуже багато колег за нього вже говорили, і будуть говорити – питання суверенних прав в Україні.
    Але є суто прагматичні речі, які виливаються в цифри. Які можна було б оцінити. От чому важливі режими торгівлі? Країна експортує…
    тут міністр не правий, який парує товарооборотом. Не можна парувати товарооборотом… експортом. Бо в сучасному світі не є проблемою
    купити, проблема є продати. Україна експортує майже 40% продукції на експорт. Простою мовою це 40% заводів працює тільки завдяки
    тому, що вони мають змогу продавати на зовнішні ринки
    . А це робота і зарплата. І бюджетні доходи, і пенсії українським пенсіонерам. Що
    таке Митний союз? Два ключових моменти. Перше – не має мита на експорт і імпорт. І особливі змінені режими оподаткування. Перша
    частина – так звана вільна торгівля. Пале тут вже прозвучало. І на жаль, більшість суспільства не пам’ятає і не згає, що у нас з
    Україною є угода в силі закону про вільну торгівлю. За цією угодою ми повинні купувати газ в Росії і нафту за російськими цінами. А ми
    платимо на порядок більше. За цією угодою вони повинні кожного місяця чути – в Укр… в Росію не пустили м’ясо, заборонили експерт
    цукерок, встановили мито на труби або на щось інше. Тобто в нас угода є, а вільної торгівлі нема. Чи ж гарантія, що це не
    повториться в майбутньому? На жаль, немає. Тим більше, що голосування в цьому пакеті буде за потенціалом економіки і
    зрозуміло, Росія там буде домінувати. Але є другий аспект, податковий. Про нього мало хто знає. Поясню це на дуже простому
    прикладі. За сучасної практики у світі на кордоні опорядковується імпорт-податком на додану вартість. Україна минулого року продала в
    Росію 13 мільярдів, Росія продала нам 22. Ми отримали податки з 22 Росія з 13.
    В режимі митного союзу податки будуть стягуватись
    країні виробнику, тобто ситуація дзеркально поміняється. Україна втрачає базове податкування 9 мільярдів доларів, це прямі втрати
    Українського бюджету в кишені кожного з вас і це стосується також акцизу. Можливо є приманкою ціна газу нажаль тіки приманкою, чому?
    Ну по перше Росія взяла зобов’язання для вступу вимога для вступу Росії в СОТ провести свої ціни у відпорні до світових. Таку
    приманку можуть кинути Україні. В 2014 році будуть купувати по світовим цінам. Але алібі для вступу в СОТ потрібно Російській
    економіці для її модернізації і ми маєм повно прикладів дуже близьких стосунків Росії, Білорусії ну, що може бути ближче? І
    знаєте коли я чую, що коли нам дарують десь 8 мільйонів хтось має програти. З якої це статі? Я думаю, що думаюча частина суспільства
    яка є тут добре розуміє, навіть ті аргументи які я назвав і сподіваюсь в Україні теж. І я пригадую тоді слова Вергілія з
    «Енеїди»: фір грікс івен вен, даруй гіпс. Вибачте забув одне слово, в перекладі на іншу іноземну мову «Бойся Данайцев дары приносящие».

Віктор ПІНЗЕНИК: Поде просили журналісти, щоб я не ускладнював деякі розмови, але нажаль я вимушений трошки де які речі лізти в
    деталі. В рамках митного союзу може існувати ситуація про і Україні взагалі зникне бюджет, поясню це на прикладі. Вибачте нажаль
    вимушений оперувати деталями. Ви знаєте, що імпорт опорядкується ПДВ! Експорт нема. Уявіть собі, що тут створюється дочка РАО
    «Газпром» яке буде продавати газ, спочатку продають Українському підприємству яке належить РАО «Газпром» а потім іде на експорт
    . У
    митному союзі ПДВ буде сплачуватись в Російський бюджет а відшкодовувати ПДВ доведеться Українському бюджету, оскілки це такі величезні масштаби. Сьогодні такої проблеми нема, бо її не може існувати. В режимі митного союзу ця проблема може виникнути.

Сергій ТЕРЬОХІН: Єдине міг би сказати на ваше питання. Ну це не очевидно, що Віктор Михайлович зараз сказав тому, що там інший
    порядок відшкодування і нарахування ПДВ, але пози тин. От дивіться в рамках митного союзу Росія має 57% голосів Казахстан і Білорусь
    по 21.5%, але як вони домовилися розподіляти мита які вони збирають на загальному кордоні. В Росію йде 88% всіх мит які збирають у ці
    три країни, до Білорусі 4.7% а до Казахстану 7.3 тобто ну зрозуміло. Якщо Україна туди долучиться, то замість того аби
    транзитна країна і через нас іде зрозуміло по крайній мірі половина вантажів наземних, які ідуть в Російську федерацію. Якщо ми до
    цього долучимось, то тоді наші доходи від митного оформлення ну впадуть от так от як зараз діє в митному союзі.

Віктор ПІНЗЕНИК: …так можна домовитись будь які відсотки, але ви знаєте, що після цього їх змінити дуже важко? А потім тіки
    змінились, ви після цього організовуйте структуру яка зробить вам проблему. Якщо хтось пам’ятає коли була проблема ПДВ зараховувалась
    у області бюджета, він дуже рухливий. Виробляється товар одного місця-експортувати можна в іншому місці, коли це йде між країнами
    там виникає серйозні проблеми для бюджету країни.

Звідки Ви
    ЗапСиб
    Дописів
    4 796

Типово

Цитата Допис від hummered Переглянути допис
    насчёт мат. части, меня убедили доводы Пинзенника ...
    Запрос детопупу с волеизлиянием мнения подлинного народа уже предъявили ?
    Детопуп принял ? Без советов свернуть в трубочку и засунуть ?

Патриот года 2009-2011
    Меломан года 2009
    Респект года 2009
    Циник года 2011
    Звідки Ви
    36 Quai des Orfevres
    Дописів
    11 533

Типово

Цитата Допис від Цимбалист Переглянути допис
    Не тупи. Дело не в опросе. А кто на что ставит. Кто на что надеется....
    Или ждешь до сих пор волщебника в голубом вертолете ?
    Волшебства не будет. Особенно с цветом аквафреша в лапках...
    Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, я отвечу: пьют и воруют... (с) Михаил Салтыков-Щедрин

Дописів
    24 909

Типово

Цитата Допис від hummered Переглянути допис
    насчёт мат. части, меня убедили доводы Пинзенника в программе Шустер Лайф 15-го апреля этого года:
    Ну если Пензеник - экономист...
    Человечество постоянно делает одну и ту же ошибку, считая, что одни его части лучше или хуже других.
    Бертран Рассел

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    31 472

Типово

и то, и другое.

Звідки Ви
    ЗапСиб
    Дописів
    4 796

Типово

Ни , Пензеник - экономический АНАЛитик, или аналитический экономист...

Дописів
    473

Типово

Цитата Допис від Прокурор* Переглянути допис
    Волшебства не будет. Особенно с цветом аквафреша в лапках...
    Да, звездно-полосатые мечты со вкусом гамбургера быстро испаряются))

Звідки Ви
    Днепропетровск, Украина
    Дописів
    1 768

Типово

Давайте по существу. Раскладки с цифрами в пользу ТС. Без перехода на личности, биографии, вопросы кто такой Пинзенник и прочее...

Желательно также аргументированный анализ причин кризиса в РБ спустя пол года после вступления в ТС.

Сторінка 1 з 4 1234 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті