Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 6, показано з 1 по 6.

Тема: никонианский раскол церкви

Почетный форумчанин
    Снимок года 2008, 2009
    Дописів
    17 806

Типово никонианский раскол церкви

подскажите, мож кто владеет информацией по никонианскому расколу русской ортодоксальной церкви?
    что нужно: причины, даты, процесс, результат
    заранее благодарю.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 307
    I покажем що ми браття фун казакiшен мiшпохe.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 671

Типово

Paola, информации в инете -- валом!
    Вот, например: http://www.kreml.org/opinions/5196890

Почетный форумчанин
    Снимок года 2008, 2009
    Дописів
    17 806

Типово

знаю, что валом. замучалась искать то что нужно - всё попадается не то. знаете, я из тех, кто держит в руках инструкцию, но лучше сто раз переспросит живых людей. знаю, что это плохо и людей задалбывает, но ничего с собой не могу поделать.
    а за ссылочки спасибо!

Почетный форумчанин
    Снимок года 2008, 2009
    Дописів
    17 806

Типово

да, ещё одно - информация везде несколько разноватая. например меня слегка интересуют действия царей в процессе раскола и опосля такового. в некоторых источниках я нашла, что наиболее либерально и разумно со старообрядцами поступал петр, а в некоторых, что екатерина. просто теряюсь во всей инфе...

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Великою мірою розкол у московському православ'ї став наслідком впливу православ'я українського, пов'язаного з іншими Християнськими Церквами, передусім Константинопольською.
    Москва знищила Українську Православну Церкву, проковтнула її, але отримала серйозні проблеми релігійного характеру. Адже церква московська довгий час перебувала ізольованою від решти християнського світу, майже 150 років її взагалі не визнавали Християнською, на відміну від Української Церкви. Українське духівництво принесло на Москву XVII-XVIII ст. справжню Церкву, якої до того московити не відали. Це стосується і богослужебних текстів, і обрядів, і навіть храмової архітектури. Разом із цим українське духівництво - як правило освічене - несло в Московію европейську культуру: книговидавництво, граматику, філософію, мистецтво... Прихильники старої московської церкви вважали цю духовну інвазію українців "єрессю черкаською" (черкасами москалі називали українців у XVI-XVII ст.) - це й спричинило розкол. Московський патріярх Нікон (Нікіта Мінов) належав до партії "українофілів", його заходи з церковних реформ зустріли опір з боку консерваторів-"старообрядців".

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті