Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Как Вы относитесь к объединению Православной Церкви в Украине?

Голосували
20. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • За

6 30,00%
  • Против

6 30,00%
  • За, под эгидой Московского патриархата

3 15,00%
  • За, под эгидой Киевского патриархата

5 25,00%
Всього знайдено 16, показано з 1 по 16.

Тема: Поддерживаете ли Вы объединение Православных церквей?

Дописів
    86

Типово Поддерживаете ли Вы объединение Православных церквей?

Есть тема для опроса, и, на мой взгляд, достаточно интересная и актуальная. Много уже говорилось об объединении Православных церквей в Украине в Единую поместную. Но... кому-то очень выгодна разобщенность православных в нашей стране ( не хотелось бы переходить на личности и страны )... А как Вы относитесь к идее объединения Православной Церкви в единую Поместную?

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    38 982

Типово

Давно пора! Чомусь кожна православна держава має свою церкву тільки у нас таке робиться! Треба в єдину помісну українську церкву об"єднати праославних всіх напрямків та греко-католиків. Але на жаль, на сьогодні це нездійсненна мрія.
    Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)

Почетный форумчанин
    Патріотизм року 2007, 2008
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Я проти. Чим більше розбіжностей всередині християнської релігії, тим важче їй приховати свою брехливу сутність.

Дописів
    24 545

Типово

Ніяка церква не варта того, щоб вважати її устами бога. Все це лише боротьба людей за владу і гроші.
    Нас, агностиків, це не стосується.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Звідки Ви
    Сонячний
    Дописів
    3 766

Типово

Я - против. Чем больше православные борются между собой, тем меньше они трогают окружающих.

Цитата Допис від L_Pt
    Еще как касается. Вам нужна политическая сила, уровня РПЦ, которая в состоянии диктовать власти свои условия? Предлагать отменить права человека? Ввводить в госшколе "Основы православия"?
    Именно как агностику, Вам стоит предложить применять антимонопольное законодательство и в этой сфере услуг.

Дописів
    24 545

Типово

Цитата Допис від Nitay
    Я - против. Чем больше православные борются между собой, тем меньше они трогают окружающих.

Цитата Допис від L_Pt
    Еще как касается. Вам нужна политическая сила, уровня РПЦ, которая в состоянии диктовать власти свои условия? Предлагать отменить права человека? Ввводить в госшколе "Основы православия"?
    Гадаю, в нас цього не може бути в приципі.
    Тим паче окрім православних є багато інших релігії та сект – монополії їм не світить.

Звідки Ви
    Сонячний
    Дописів
    3 766

Типово

Цитата Допис від L_Pt
    Тим паче окрім православних є багато інших релігії та сект – монополії їм не світить.
    Поверьте, у РПЦ есть политические технологии борьбы с инакомыслящими.
    Сначала назвать организацию сектой. Потом - сектой тоталитарной. Потом, на основе уголовного вреступления одного из сектантов добиться запрещения организации.И эти технологии уже применяются в Украине.
    Не верите? Зайдите в видеоархив днепропетровского сайта "Листвицы" - 30% фильмов - о сектах, о их опасности для обществоа и государства. Причем в списке сект - 400 организаций, официально зарегестрированых.

Дописів
    24 545

Типово

Nitay, ну добре, ви мене переконали.
    Голосую проти.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Evgen,

Шановний Євгене!
    Яким чином можливе це об'єднання? Кого з ким? Три гілки українського православ'я - абсолютно неприміримі. Московська Церква - політична повія політики червоної московської Імперії, яка не має взагалі нічого спільного з християнством. Це - прикид лише. Київський патріархат - відверто розкільницький. УАПЦ - занадто мала, щоби консолідувати українське православ'я. Про що йдеться?

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Абориген,

Цікаво... А що саме спільного, крім традицій, мають греко-католики з православними? Це абсолютно окрема Церква з абсолютно іншим віровченням! Може, об'єднати ще греко-католицьку Церкву з будистами?

Дописів
    10 628

Типово

Ну й опитування! У автора з логікою негаразд. Бо 1-й варіант або 3+4 є зайвими. Натомість де варіант "по барабану"? Доречі, вибрав би його

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    38 982

Типово

salezian, писав(ла)
    саме спільного, крім традицій, мають греко-католики з православними?
    Спільне все, крім визнання верховенства Риму, Москви чи Константинополя. А могло би бути верховенство Києва!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Абориген,
    .
    Спільне все, крім визнання верховенства Риму, Москви чи Константинополя. А могло би бути верховенство Києва!
    Це з якої рації? Або щось на цю тему проголошували апостоли? Або у Києві гинули Петро й Павло? В Священому Переданні ясно промовлено: першість за Римом! Про це свідчили майже всі Отці Церкви. Читайте Івана Златовустого, Василя Великого, Кирила Олександрійського та ін

Дописів
    86

Типово

Duke Nukem, Для тех, кому по барабану, я не писал опрос.

Lurga
    Guest

Типово

Конечно, поддерживаю! Объединить их все, собрать всех священников в одном храме, заколотить двери -- и напалмом их, напалмом...

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Яким чином можливе це об'єднання? Кого з ким? Три гілки українського православ'я - абсолютно неприміримі. Московська Церква - політична повія політики червоної московської Імперії, яка не має взагалі нічого спільного з християнством. Це - прикид лише. Київський патріархат - відверто розкільницький. УАПЦ - занадто мала, щоби консолідувати українське православ'я. Про що йдеться?
    Тема об'єднання Українських Православних Церков не є новою, в цьому напрямку ведеться активна робота по створенню Української Православної Помісної Церкви і між представниками УПЦ КП і УАПЦ вже досягнуті певні домовленості. Але на кожен позитивний крок Української Церкви припадають два неґативні кроки українофобів від РПЦ та її філії в Україні - т.зв. "УПЦ Московського Патріярхату". Складно стоїть справа і з греко-католиками, які теж є православними за обрядом, але підпорядковані безпосередньо Ватикану.

Щодо ваших слів стосовно "розкольництва" Київського Патріярхату, то його існування відновлює незалежне і самостійне положення Української Церкви до кінця XVII ст., коли вона була свавільно зліквідована і приєднана до РПЦ. Ні Болгарська, ні Грузинська, ні Вірменська, ні Сербська, ані Румунська Православні Церкви не підпорядковані Московському Патріярхатові. Чому ж для Києва й України мусить бути виключення?

За вашою ж логікою, salezian, усе православ'я є "розкольницьким", бо відпало 1054 року від єдиного дерева Христової Церкви (щоправда, самі апологети православ'я, особливо московці, наполягають, що, навпаки, це Рим відпав, не зважаючи на прямі слова Христа, що Він звернув їх до Апостола Петра: "Петро [тобто камінь грецькою] ти, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, - і сили адові не переможуть її". ( Мат. 16:18 ). Апостол Петро заснував християнську громаду саме в Римі, де й був страчений за Слово Боже. Східна ж Церква, до якої належить переважна більшість українців, виникла за триста років по тому в Константинополі як філія Римо-католицької Церкви.

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті