Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання
Всього знайдено 42, показано з 1 по 20.

Тема: Про відношення до єврейської теми на тутешніх шпальтах

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово Про відношення до єврейської теми на тутешніх шпальтах

Друзі, дуже мене непокоїть саме те, що в будь-якій темі, а особливо в темах або патріотичних, або тих, де саме йдеться про суспільні проблеми, постіно звучить думка, яку можна окреслити совами "єслі в кранє нєт води, значіт випілі жиди". Думаю, що це є огидливим. Якщо хтось вважає себе патріотом України - він не може бути антисемітом: бо багато євреїв в часи Визвольних Змагань були саме патріотами нашої держави. Також багато етнічних євреїв й у наші часи має патріотичне ставлення до суспільних процесів. Якщо хтось вважає себе християнином - тим більш: антисемітізм є гріхом нелюбови та ставлення себе вище когось (за соціяльним походженням, національним тощо).
    Можна почути досить неприємні (без доведення причини) висловлення в адресу юдаїзму. Мені, християнину дуже прикро це бачити.
    Отож пропоную: більше любови один до одного! Саме перед початком свят (маю на увазі Різдво Христове та інші свята зимового циклу) хочу запропонувати мораторій на агресію та ненависть.
    То ж прошу вибачити й мене самого, бо ж я теж часто-густо припускаюся агресії та осуду у своїх висловлюваннях.
    Простіть мене, кого я міг образити!

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

salezian, так, любов! Але не забувай восьму точку Декалоґа:

Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів твоєї Нації!

Не можна любити, не ненавидячи, як не можна жити, не вмираючи!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Dzhmil,

Друже Джміле, я вже відкривав колись тему про питання співіснування українського націоналізму та християнства. Відповіді я ще не знайшов. Хоча маю намагаюсь з'єднати в собі ті дві цноти. Але може сказати, що Христос та ненависть не можуть існувати обік... Передо всім я хочу бути християнином й людиною...

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    498

Типово

salezian,

думаю, что глупо надеяться, что в крови любого из нас нет капли еврейской крови, что есть "чистопородные" по крови особи...

за время цивилизации кровь так перемешалась, что определить - кто же я сейчас по крови (хотя бы по %) практически невозможно, так как родословную щепетильно и дотошно ведут на домашних элитных животных, а большинство людей в лучшем случае свою родословную знают до 3-го колена...

вот из моего детства, тогда я не могла понять суть:

Чингачкук, Великий Змей, тоже в детстве был еврей...

теперь понимаю и смеюсь...

цитата:
    Простіть мене, кого я міг образити!

и что это тебе даст? обиды - это камни в карманах у тех людей, кто их копит... может лучше самому просто всех простить

и еще: если не можешь задушить - обними
    кто не идет в ногу со временем, тот со временем исчезает!

Звідки Ви
    Крым. Жопино-под-Щёлкино
    Дописів
    10 382

Типово

Щоб ти не писав про євреїв - ця тема табу. Одні будуть тебе звинувачувати в антисемитизмі, а другі в юдофільстві.

Є багато євреїв з якими я обмінююсь думками по цьому питанню, бо не можна сказати що "еврейского вопроса" немає.
    Если дамы начали носить уздечки, татуировки или прокалывать пупки, языки, соски и клиторы, то и в архитектуре что-то за это время изменилось.
    www.konstr.narod.ru

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

salezian, спасибо - вы правы, но это касается не только евреев, а и других национальностей тоже.
    Не в каждом веке рождается Христос, но в каждом веке есть свои Иуды

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

salezian, Христос чітко вказав на те, що Царство Моє не від світу цього.
    Що Він хотів цим сказати?
    Те, що Його проповідь - не для цього світу, і ті, хто дотримується Його заповідей - не від цього світу. Такі люди - Святі.
    Більшість людей є слабкими, вони - в цьому світі. Але Христос своєю жертвою викупив їхні - тобто наші - гріхи. Після смерті і воскресіння Христового ми лише маємо робити вибір: з ким ми? З Христом або з сатаною?
    Сатані ж відданий цей світ, що підтверджують його слова, зафіксовані в Євангелії: "І він [сатана] вивів Його [Ісуса] на гору високу, і за хвилину часу показав Йому всі царства на світі. І диявол сказав Йому: я дам Тобі всю оцю владу та їхню славу, бо мені це передане, і я даю, кому хочу, її". (Лук. 4:5-6)
    Сатана прагне залучити на свій бік якможна більше людей. І більшість людей, зрозуміло, йдуть за ним. Ув останні часи світу він об'явиться відкрито, об'єднавши всі народи в єдину державу, проголошуючи себе Богом і вимагаючи поклоніння собі, як Богові. Націоналізм - то є протистояння прагненню диявола об'єднати всі нації й народи в одне. Отже, боротьба за Націю є боротьбою проти диявола, Божою справою.

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

Dzhmil,
    Націоналізм - то є протистояння прагненню диявола об'єднати всі нації й народи в одне. Отже, боротьба за Націю є боротьбою проти диявола, Божою справою.
    - крылья под пиджаком не мешают, нимб голову еще не напек?
    Не в каждом веке рождается Христос, но в каждом веке есть свои Иуды

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    2 325

Типово

Цитата Допис від Prokurat (старший)
    Щоб ти не писав про євреїв - ця тема табу. Одні будуть тебе звинувачувати в антисемитизмі, а другі в юдофільстві.

Є багато євреїв з якими я обмінююсь думками по цьому питанню, бо не можна сказати що "еврейского вопроса" немає.
    Угу. Ни слова. Ибо реакция как правило неадекватна.
    Отличие РФ от Хамаса в том, что Хамас после совершения теракта берет ответственность на себя.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    498

Типово

У евреев есть два огромных преимущества в организации взаимоотношений внутри нации:

первое: родословная по материнской (а не отцовской) линии
    второе: евреи всегда и во всем друг друга поддерживают и друг за другом тянутся...

а у нас: куме ти сидів, і я сидів, от і сусіда треба посадити!
    кто не идет в ногу со временем, тот со временем исчезает!

израильский солдат
    Guest

Типово

Prokurat (старший), VLK, да ладно вам....не все так печально как вы рисуете

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Dragon,
    второе: евреи всегда и во всем друг друга поддерживают и друг за другом тянутся...
    Миф, созданный самими евреями. Я наблюдала пару раз, как они "поддерживают" и "тянутся". Они поддерживают только когда есть "внешний враг".
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

израильский солдат
    Guest

Типово

Vedma, Dragon, в Израиле это присущще только Кавказским Марроканским и Йеменским евреям...ашкеназы(европейские евреи)плевали на остальных своих соплеменников

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Dragon,
    думаю, что глупо надеяться, что в крови любого из нас нет капли еврейской крови, что есть "чистопородные" по крови особи...
    Ідея "чистопородності" нам вже сумновідома... Мені, наприклад - все рівно...

и что это тебе даст? обиды - это камни в карманах у тех людей, кто их копит... может лучше самому просто всех простить
    Це дасть не мені. Це дає тим, хто має вибачити. Я сам вибачаю завжди. Принаймні я цього хочу. Бо ж пробачення будь-кого - це акт волі, а не емоцій...

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Людмила Лепешкина,
    это касается не только евреев, а и других национальностей тоже
    Але власне тема єврейська - набільш болюча...

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Dzhmil,

Друже Джмілє, саме існування націй - є великою бідою. Пригадйте, що власне Вавілонська вежа, й саме її руйнування Господом - є поразкою людства, що перебуває в гордині. Змішання мов - є наказанням, що Господь наложив на людей. Творець створив людину без націй, без жодних поділів. Наша ж боротьба за Державу не має нічого спільного з актом творіння. Ми боремося, бо ж страждаємо від інших, звіроподобних ДЕРЖАВ, - ні в жодному разі не від людей тієї, або іншої нації. Неможно боротися з людьми: це не Христове. Потрібно боротися з людожерницькою ідеологією. А крім того, пробачте: чи Ви особисто молитеся за ворогів? Або жадаєте помсти та їх знищення. Якщо Ви обираєте перший варіант - Ви не є християнином. А в такому разі будь-яка боротьба зречена на поразку. Бо якщо не з Богом - то не буде жодного Його благословіння. Немає благословіння - марне все, що ми робімо...

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Dragon,
    евреи всегда и во всем друг друга поддерживают и друг за другом тянутся
    Еге ж! Ви почитайте будь-яку єврейську літературу! Візьміть Шолом-Алейхєма, Хаїма Переца, Агнона. Ви побачите, що поміж євреїв існують саме такі ж співвідносини, як поміж інших націй. Не ліпші й не гірші. Або - почніть з шпальт Книг Святого Письма. Побачите там все те ж. Якісь особливі стосунки між євреїв - це міф, вигаданий антисемітами, щоби народити в ментальності не-євреїв загрозу єврейського "всесвітнього зговору". Брехні бабки Мотрі.

Дописів
    2 359

Типово

salezian, Друже , почитайте тальуд, тору і Ви побачити справжню не повагу ж идів до інших націй-це поперше,подруге-антисимізм розпалюється самими сіоністами, щоб як можна більше складалося враження про велико страждальний ж идівський народ,третє- як писав пан Джміль:"Я дивуюся українофобам, як москалям, так і жuдам з їхніми вірними малоросами-хохлами. Самі ж на себе накликають буревій.
    А потім знову почнуть ридати: "ах погроми! ах жорстокість!.." ніби уперше це все в історії України."
    Ми прийдем до Нової Ери шляхом Тараса і Бандери!...
    Тож не втрачаєм марно час,почнем всі разом-водночас!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

VoVaN,

Друже, я колись вивчав юдаїку, и можу Вам сказати, що Ви вірите брехням антисемитів. Поперше - Тора це наше християнське П'ятикнижжя Мойсеєве. Як є зрозумілим, ми, християне, як і юдеї почитаємо його як Святе Письмо. Крім того, слід розуміти, що юдаїзму, як єдиного вчення не існує. Є різні равінські школи, які дотримуються дуже відмінних поглядів. Так, звичайно є й досить агресивні настрої. Але, слава Богу, вони не є головуючими. Треба розумно ставитися до юдаїзму. Бож самі знаєте, що якщо добре пошукати, то агресивні моменти можна знайти у багатьох християнських спільнот. Далі. Голова Проводу ОУН святої пам'яти Степан Бандера завжди предостерігав від юдофобських закидів. Бо якщо ми станемо в ряд с нацистами, наприклад, московськими, які демонізують юдеїв та євреїв, то ми опнімось в обімах звичайнісенького нацизму. Ідеологія ж нашого націоналізму полягає на прийнятті людини будь-якої нації, якщо вона толерантно, або більш - завзято ставиться до ідеї державництва, підтримує її. А саме такими були великі українці єврейського походження - Лев Ребет, Іван Шмальц та інші.

Дописів
    2 359

Типово

salezian,Та щось сучасні ж иди не дуже піклуються про українську державу.
    Ми прийдем до Нової Ери шляхом Тараса і Бандери!...
    Тож не втрачаєм марно час,почнем всі разом-водночас!

Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті