Друзі, дуже мене непокоїть саме те, що в будь-якій темі, а особливо в темах або патріотичних, або тих, де саме йдеться про суспільні проблеми, постіно звучить думка, яку можна окреслити совами "єслі в кранє нєт води, значіт випілі жиди". Думаю, що це є огидливим. Якщо хтось вважає себе патріотом України - він не може бути антисемітом: бо багато євреїв в часи Визвольних Змагань були саме патріотами нашої держави. Також багато етнічних євреїв й у наші часи має патріотичне ставлення до суспільних процесів. Якщо хтось вважає себе християнином - тим більш: антисемітізм є гріхом нелюбови та ставлення себе вище когось (за соціяльним походженням, національним тощо).
Можна почути досить неприємні (без доведення причини) висловлення в адресу юдаїзму. Мені, християнину дуже прикро це бачити.
Отож пропоную: більше любови один до одного! Саме перед початком свят (маю на увазі Різдво Христове та інші свята зимового циклу) хочу запропонувати мораторій на агресію та ненависть.
То ж прошу вибачити й мене самого, бо ж я теж часто-густо припускаюся агресії та осуду у своїх висловлюваннях.
Простіть мене, кого я міг образити!
Bookmarks