Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Планируете ли вы перейти на украинский

Голосували
109. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Планирую в перспективе

21 19,27%
  • Уже перешел

16 14,68%
  • Не планирую

48 44,04%
  • Думал(а), но ещё не решил.

3 2,75%
  • Я всегда был(а) украиноязычным

11 10,09%
  • Я русский и хохляцкий мне не нужен!

10 9,17%
Сторінка 1 з 13 1234567891011 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 252, показано з 1 по 20.

Тема: Переход на украинский с русского

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово Переход на украинский с русского

Я думаю каждый украинец задумывался над этим. Переходить или нет? Когда? Как? Знать но не употреблять?

Вот и опрос на эту тему. Я имею ввиду переход в повседневном общении с русского на украинский.

Звідки Ви
    холон
    Дописів
    4 101

Типово

Kyivskyj, а сам-то чего не переходишь ?
    Дискуссия или диалог не тот формат, здесь люди СПОРЯТ.(все равно о чем, лишь бы не ТАК)
    (с) Vedma

Дописів
    119

Типово

Взагалі то питання неповне і має погане забарвлення: має негатив щодо частки респондентів замість бути об`єктивною.

Неповність є ось у чому.
    "Планируете ли вы перейти на украинский"
    Чи це означає "завжди користуватимуся українською"?
    Чи це означає "буду спілкуватися українською з задоволенням за доброї нагоди"?
    Бо ж перше означає відмову від інших мов. А друге означає любов до української мови.
    Перше є підлим, типу, "я користувався російською (обери іншу мову) бо це було вигідне, але зараз викину на сміття". А друге говорить про те що українська мова була рідною завжди і буде завжди. І якою мовою я розмовляю зараз не міняє те яка мова для мене рідна. І сподіваюся для дітей рідною буде теж українська мова.

Щодо "Я русский и хохляцкий мне не нужен!"
    Ну і не кажу вже про шкідливу емоційну оцінку "россіян". Бо ж, я знав достатньо україномовних росіян яким українська мова подобалася і вони нею розмовляли і за СРСР щоб стверджувати що розподіл треба робити не за національністю, а за шовінизмом.
    Тож я вважаю що ви просто плутаєтаєте "росіян" з "великоросійськими шовіністами". В останній категорії.

Дописів
    119

Типово

Наприклад, я вільно користуюся російською і англійською (тут хоч і вільно, але з помилками), і коли розмовляю з людьми які не знають української, то в позу не стаю - якщо вони мені цікаві, розмовляю так як мене розуміють. І це не робить мене меньшим любителем української мови.

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово

скоро буду,
    Это не агитация а опрос. Я ведь не призываю поступать так или иначе. Просто интересуюсь

Байда,
    Я думаю что крове Вас, все поняли суть вопроса.

Про русских я ничего плохого не имею. Тоесть, вариант "Я русский и хохляцкий мне не нужен!" именно для "великорусского шовиниста" а русский не шовинист может ответить "Не планирую" или выбрать любой другой вариант ответа.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Цитата Допис від Байда
    Тож я вважаю що ви просто плутаєтаєте "росіян" з "великоросійськими шовіністами". В останній категорії.
    Добродію, але, на жаль, існує дуже чітка система - Росія - росіянин - українофоб. На жаль...

Дописів
    119

Типово

Цитата Допис від salezian
    Цитата Допис від Байда
    Добродію, але, на жаль, існує дуже чітка система - Росія - росіянин - українофоб. На жаль...
    Росія - громадянин Росії - українофоб. Такого багато (знову ж не усюди і не в усіх, але часто, згоден).
    Але ж є ще росіяне як національність. Одна з національностей нинішньої України. І дуже велика частка цієї національності давно вже сприйняла місцеві традиції (навіть якщо не всі вчили українську мову - бо ж було не обов`язково, так вистачало і українців що не вчили... а це ж навіть страшніше). Ці не є українофобами. Їхні діти вивчать українську (і, до речі, не забудуть російську на відміну від багатьох шовіністів які так боролися, що встигли забути "велику і могучу").
    Тому давайте усе таки розділяти, якщо нам не подобається шовінізм - скажіть "шовініст" (можна "російський шовініст"), а якщо ви кажете просто "росіянин", так це ж може бути і нормальна людина. А тут на неї брудом... хіба так можна? Чи це сприяє порозумінню?

Дописів
    119

Типово

Байда,
    Я думаю что крове Вас, все поняли суть вопроса.

Про русских я ничего плохого не имею. Тоесть, вариант "Я русский и хохляцкий мне не нужен!" именно для "великорусского шовиниста" а русский не шовинист может ответить "Не планирую" или выбрать любой другой вариант ответа.[/quote]

Е ні. Неправду кажете. Кожен зрозумів як було ближче для нього. Хто проігнорував "наїзд" і відповів по суті, хто просто не став витрачати час відповідаючи на безглузде нахабство.
    Я міг або проігнорувати або пояснити позицію. Бо мені знайомим у вічі дивитися. Ці знайомі - росіяне. Російською - русскіє. Розумієте, РУССКІЄ. І українська мова для них не хохляцька. Так от і я не хочу ніякої двозначності - коли я кажу про великоросійських шовіністів (або коротко - про москалей, знаю, знаю, колись так називали зовсім інших людей, але зараз це синонім до великоросійського шовініста), то я ніколи їх не плутаю з росіянами.

Тому я і повторюю основну тезу: у цьому опитанні є 1 дуже негативне питання. Яке пов`язане з конкретною національністю. І хочете ви цього чи ні, а це формує думку.
    І провокує на різку відповідь.
    Ви спитали різко? Ви отримали різку відповідь. Чому ж ви не задоволені?

Дописів
    573

Типово

Не хочу, но надо.

Когда буду в Депутаты идти...

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

І все одно - не повне опитування.
    За другий пункт проголосувати не можу - бо це б означало, що українською я заговорив нещодавно, але ж це не правда. Українська - мова батька та матері, нею я говорю з народження.
    І за передостанній пункт я проголосувати не можу - бо були в житті певні проміжки часу, коли я говорив або українською, або російською - в залежності від обставин, оточення та мови співрозмовника. Проголосувати тут - означає забути свої шкільні роки та шкільних товаришів.
    Зробіть краще додатковий пункт - перейшов з двомовності на українську.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Родина моя - Россия!
    Дописів
    5 870

Типово

Цитата Допис від Байда

Тому я і повторюю основну тезу: у цьому опитанні є 1 дуже негативне питання. Яке пов`язане з конкретною національністю. І хочете ви цього чи ні, а це формує думку.
    І провокує на різку відповідь.
    Именно так я и ответил, ХОХЛЯЦКИЙ язык мне не нужен!
    А теперь, пусть Киевский докажет мою украинофобию, как русского.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 671

Типово

...І ще один додатковий пункт: перейшов з російської на двомовність.

Дописів
    620

Типово

Цитата Допис від Aphelion
    А теперь, пусть Киевский докажет мою украинофобию, как русского.
    кому ты сдался....

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

***Тому давайте усе таки розділяти, якщо нам не подобається шовінізм - скажіть "шовініст" (можна "російський шовініст"), а якщо ви кажете просто "росіянин", так це ж може бути і нормальна людина. А тут на неї брудом... хіба так можна? Чи це сприяє порозумінню?***

Здається, що Ви, пане, порядна людина, якщо захищаєте людей. Добре. Але, скажіть мнеі на милість: хіба ж не росіяне є зайдами в Україні? Хіба ж ми мусимо йти до "поразуміння", а не до звитяги над імперським шовінізмом, який завжди нес на нашу Матінку-Україну саме віхідець з Московії? На превеликий жаль, практично 100% росіян, яких я бачу обабіч себе, плачуть за "великим й могутнім", ненавидять саму ідею України, як незалежного - духово, морально, історично, економічно та ін. суспільства від Московії. Розумію, що найстрашнішими злодіями є не росіяне: такими є яничари Москви: наші зросійщені українці. Про це говорив та писав ще святої пам'яти Степан Бандера. Але - хто їх зросійщував й зросійщує? Доки росіянин буде стояти на чолі будь-якої інституції в Україні - добра не чекайте. До речі: саме Універсалом Хмельницького, що був підписаний обома сторонами - українською і московською, була встановлена неможливість такого явища... Але - подивіться, добродію навкруги: все зросійщене саме тому, що на більшості посад є саме росіяне та зросійщені псевдоукраїнці... Саме тому учителька мого сина у школі (українській школі!) говорить саме так: "Підіть на другий ЕТАЖ та полійте ЦВІТОЧКИ". Хіба таке можливе є, наприклад, у Галичині? Ідея українскости плюндрується саме тому, що суспільство дуже й дуже залежить від впливів росіян. Достатньо згадати суботні події в Київі. Росіянин - генетично є імперіялистом. І тому в жодному разе не мусить бути допущеним до будь-яких посад.
    Що до української мови... Ви мабуть, пам'ятаєте, як "младочехи" у Чехії ще у ХIХ столітті боролися з германізацією у власній країні? Було категорично заборонено розмовляти німецькою. Зхопили на німецькій - плати гривну. За десять років чехи позбулися імперського ярма німецької мови. Недемократично? Так. Але нема нічого вище ідеї державних інтересів заради майбутнього. Нині чехи є дуже вдячними своїм мудрим предкам, що заховали душу народу- його мову та культуру. Думаю, що саме так раніш, чи пізніше треба діяти у нас.

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

salezian,
    Доки росіянин буде стояти на чолі будь-якої інституції в Україні - добра не чекайте.
    Фигня. Люди, которые долазят до верха в управлении государством, давным давно потеряли свою нацпринадлежность, они все принадлежат к одной нации - Деньги и Власть.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

salezian, послухати Вас, так можна уявити, що кожен, хто зараз тут у форумі (або на вулиці) пише і говорить російською - таємний аґент, народжений в Росії саме для того, щоб бути засланим в Україну для русифікації.
    Шановний, у мене ціла купа друзів, які говорять російською (і все одно, хто вони етнічно - чи українці, чи росіяни). Я б їх не назвав "зросійщеними українцями". Зросійщені українці - це ті, хто в свідомому віці, знаючи про своє походження, володіючи українською, обрав мовою спілкування російську з тих або інших причин. І перша їх ознака - саме "ЕТАЖ" та "ЦВІТОЧКИ"
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

***Фигня. Люди, которые долазят до верха в управлении государством, давным давно потеряли свою нацпринадлежность, они все принадлежат к одной нации - Деньги и Власть***

Але, скажіть мені: чому це стається з людьми саме в Україні? Те, про що Ви кажете є субстратом росіянина - жодного патриотизму, голісенький імперіялизм, та ненависть до тубильця. Для росіянина інші нації можуть розглядатися повз дві призми: або раб, або ворог. І саме те є трагедією України: вороги та україноненависники - при владі.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

*** послухати Вас, так можна уявити, що кожен, хто зараз тут у форумі (або на вулиці) пише і говорить російською - таємний аґент, народжений в Росії саме для того, щоб бути засланим в Україну для русифікації***

Він не є засланцем. Але сподвіл займається русіфікацією. Хоч би й своїх власних дітей. Тому саме я за найсуворіші заходи щодо російськомовних. Аж до позбавлення можливості працювати на посадах, які дозволяють хоча б дрібнесенькі можливості впливати на людей. Кому не подобається - відома річ: валіза-вокзал-Москва.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

salezian, у нас на форумі неодноразово дуже шановані мною російськомовні дописувачі писали про те, що навчатимуть своїх дітей українській.
    А от Ваші "найсуровіші заходи" можуть призвести до зворотнього ефекту.
    (Про "валіза-вокзал-Москва" - це Ви П'яного Цуцика наслухались? )
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

(Про "валіза-вокзал-Москва" - це Ви П'яного Цуцика наслухались?
    Пане Гонто, ще у 1939-му львів'яне зустрічали совецьку армію з квітами... За рік - герої-повстанці вже боролися з московськими катами України... не вірю росіянам у добрі наміри... Україна мусить позбавитись зайдів.

Сторінка 1 з 13 1234567891011 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті