О.ЛУКАШЕНКО повідомив, що під час неформальної зустрічі глав держав - членів ОДКБ 31 липня в Киргизії «були спроби порушити питання», чи підпише Білорусь документ зі створення КСОР.
«Я сказав: відповідь пряма - це моє питання, і я вирішу, коли і що підписувати. Чи прийме Білорусь головування в ОДКБ? І це рішення буде за мною», - сказав він.
Президент Білорусі наголосив, що його відмова від участі в московському самміті ОДКБ 14 червня зовсім не означає, що білоруська сторона проти інтеграційних процесів, у тому числі і у військово-політичній сфері.
«Але я ставлю питання: скажіть, що я маю захищати у вас, за що мають гинути наші хлопці, якщо раптом?.. За що? За те, що нас до Росії на ринки не пускають? За те, що ми не можемо одержати енергоресурси з Казахстану, Таджикистану, Росії, за те, що нам загинають скажені ціни? Мертва тиша у відповідь...», - сказав О.ЛУКАШЕНКО.
Президент Білорусі спростував повідомлення російських ЗМІ про тиск на Білорусь з питання підписання угоди про створення Колективних сил оперативного реагування. «На мене абсолютно ніхто не намагався тиснути, тому що знають, чим це закінчиться. Якщо на мене тиснути, вийде зворотний ефект. Ані шантажу, ані тиску не було. Не вірте тому, що в Росії написали. Вони більше провокують: ось ми, мовляв, вкинемо в засоби масової інформації і подивимося, як вони відреагують на це. Звичайні провокатори. І я теж про це говорив в своєму виступі на самміті ОДКБ», - повідомив О.ЛУКАШЕНКО.
постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-330806.html
ЧЕГО СТОЯТ ЗАВЕРЕНИЯ МЕДВЕДЕВА О ДРУЖБЕ И ЛЮБВИ? - "0"
Bookmarks