Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 24, показано з 1 по 20.

Тема: Знатокам математики :)

Звідки Ви
    Днепрюденбург
    Дописів
    1 580

Типово Знатокам математики :)

Учебник математики выпущен издательством ЭКСМО-Пресс в 2002 году. Вот
    несколько задачек из этого учебника. Стоит заметить, что текст НЕ изменен, а
    в точности перепечатан из книги:

: 1. У стола отпилили один угол. Сколько углов у него теперь?

А сколько углов будет, если отпилить два, три, четыре угла?

если стол бы четырехугольный (что не очевидно), то конечно стало пять. Или
    четыре. В зависимости от линии, по которой резали. И в предположение, что
    отпиливается прямым резом, а не фигурным выпиливанием. Если отпилить еще
    угол - то смотря какой и опять же смотря по какой линии. В общем, задача
    плохая, слишком много умолчаний в условии...

: 2. В тарелке лежали три морковки и четыре яболка. Сколько фруктов было в
    тарелке?

ну, что такое "фрукт" биологи до сих пор четкого определения не дали, а если
    по магазинному - так 4 яблока. Вот если яболко - не опечатка, тогда не знаю,
    фрукт ли это.

: 3. В люстре горело пять лампочек. Две из них погасли. Сколько лампочек
    осталось в люстре?

отличная задача. лампочек, ясен барабан, осталось пять (в задаче же ничего
    не сказано о том, что их вывернули).

: 4. У мамы дочка Даша, сын Саша, собака Дружок и кот Пушок. Сколько детей у
    мамы?

Биологических - два. Юридически тоже. А считает ли она свое зверье - детьми
    (пусть приемными) - вопрос отдельный.

: 5. В коридоре стоят 8 башмаком. Сколько детей играет в комнате?

м-да... а сколько детей сидит в сортире? без знания этого задача не
    решается. Можно предположить, что не больше 4-х, если исключить возможность,
    что кто-то пришел босиком или поперся в комнату в обуви.

: 6. У нескольких столов 12 ножек. Сколько всего столов в комнате?

очевидно - несколько.

: 7. У кошки Мурки родились щенята: один черненький и два беленьких. Сколько
    щенят у Мурки?

щенят-то трое, но Мурка какая-то мутантная.

: 8. Прилетели два чижа, два стрижа и два ужа. Сколько стало птиц всего
    Возле дома моего?

ну если поскольку способность летать еще не делает ужа птицей (может его
    просто сильно и метко бросили), то птиц 4-ре. Но вот сколько из них село
    возле дома - неочевидно.

: 9. Сели на воду три воробья. Один улетел. Сколько осталось?

один остался. который улетел. остальные утонули.

: 10. Катится по столу колесо разноцветное: один угол у него красный, другой
    зеленый, третий желтый. Когда колесо докатится до края стола, какой цвет
    будет виден?

угол, я надеюсь, у стола. а колесо разноцветное ответ: откуда я знаю?

: 11. На полке стояли детские книжки. Подбежала собачка, взяла одну книжку,
    потом еще одну, потом еще две. Сколько книжек она прочитает?

ну кто же ее знает. не больше 4-х. Может она не все читать будет.

: 12. Мама уронила поднос, на котором стояли 2 чашки с цветочками, 2 в
    Горошек и 2 с ягодками. Сколько теперь стало чашек?

зависит от мягкости пола (или на что она их уронила) и прочности чашек

: 13. На дубе три ветки, на каждой три яблока. Сколько всего яблок?

сколько всего или сколько на дубе? на дубе - девять. А всего яблок - их
    мно-о-ого...

: 14. Сколько циплят вывел петух, если он снес 5 яиц?

куда вывел? на прогулку? много наверное. если они его настолько достали.

: 15. Один банан падает с елки каждые 5 минут. Сколько их упадет за один
    час?

ну это очевидно - 12. мало ли кто на елке с мешком бананов сидит.

: 16. По двору гуляли петух и курица. У петуха 2 ноги, а у курицы 4.

Сколько ног гуляло по двору?

смотря как ноги у курицы растут и смотря что считать гуляющей ногой. Может
    они у нее кверху торчат, а гуляет она брюхом по земле, пресмыкаясь аки гад
    ползающий... Тогда ногу гуляющей считаем или нет?

: 17. На столе стояло 5 стаканов ягод. Миша съел один и поставил его на
    стол. : Сколько стаканов стоит на столе?

так съел или поставил? если съел - то 4. если не стал есть и поставил, то
    пять.

: 18. На Машином платье были вышиты три вишни и два яблока.

Съели одну вишню и два яблока. Сколько фруктов осталось?

На платье - осталось вышито 5 изображений фруктов (если вишня - фрукт, тут
    тоже есть путаница). А фруктов осталось на три меньше, чем было.

Это что, курс "дзен для первоклассников" ? Что-то в этом есть, задам своему
    первокласснику, пусть знает, как звучит хлопок одной ладонью.
    Slaves are those of this world
    Given freedom to lay chains upon The Master
    The wolf is no longer free
    Release the chains and come for me

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Это что, курс "дзен для первоклассников" ? Что-то в этом есть, задам своему
    первокласснику, пусть знает, как звучит хлопок одной ладонью.
    Это задачи не на счет, это задачи на внимательность, знание мира и анализ. Это такие новые методики.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    Днепрюденбург
    Дописів
    1 580

Типово

Vedma, Эээ.. математика наука строгая и там должна быть ясная логика ( не женская ).

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    284

Типово

У нескольких столов 12 ножек. Сколько всего столов в комнате?

очевидно - несколько.

вобче прикольные задачки...

израильский солдат
    Guest

Типово

Black Wizzard, я в шоке.......и это утвержденно мин. Образования????

Guest

Типово

Бля, п*дець!
    Гляньте, хто перший ведеться на таку інфу.
    А ви дивуєтесь, що вони по поганим сайтам компромати вишукують!

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Black Wizzard, Считать их и так научат. А вот все остальное. Такие вещи готовят креативщиков, умеющих мыслить нестандарно.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

netb
    Guest

Типово

задачи действительно на анализ, считаю што позитивно должно повлиять.
    математика наука точная, но в ней надо мыслить и соображать, вот этому и хотят научить авторы книги, и я поддерживаю.

п.с. если конечно всё это не развод

uu
    Guest

Типово

> Такие вещи готовят креативщиков, умеющих мыслить нестандарно.

Я даже знаю где уже таких подготовленных креативщиков с нестандартным мышлением много... И диагнозы у них позволяют такой креатив творить - закачаешься...

Guest

Типово

> задачи действительно на анализ, считаю што позитивно должно повлиять.

Какого анализа ты ожидаешь от шести-семилетнего ребенка?

Вот хоть на это:

18. На Машином платье были вышиты три вишни и два яблока.
    Съели одну вишню и два яблока. Сколько фруктов осталось?

Учитывай - это учебник _математики_.

netb
    Guest

Типово

2 Гость:
    ты паходу отстал на пару поколений... дети другие щас, не те, што были 5-10 лет назад...навкидку, вчера стою в очереди АТБ, стоит мамаша и дитё, котороя што-то объянсет маме на нормальном языке(я имею ввиду што говорит свободно, не мямлит и т.д.), бегает, подгоняет штоб мама не спала на очереди, одновременно спрашивает её можно ли побежать купить там конфету какую-то, убегает, прибегает, говорит типа "я выбрал не самую дорогую, потому што денег может не хватить", потом посылает маман за прокладками(!!!!!!!!!), говоря што очередь "я подержу".. ;0) и вапще, проверяет сколько сдачи дала кассирша, внимательно изучает чек )

я не выдержал,спрашую у неё, типа скока лет пацану, ответ : 4 !!
    потом она говорит, "да я сама в шоке как быстро растет", добавляя што щас все почти такие..

вот и думайте господа, рано или нет ))

paparazi
    Guest

Типово

Ааааа... дожились... фрукты с платья кушаем =))
    А вообще задачи смешные, и правильно сказано: "что-то в этом есть" =))

Guest

Типово

Тема підручників для першокласників була смішною завжди. І за радянських часів і зараз, навіть якщо не прискіпуватися там вистачало ляпів.
    Я вам скажу дву речі.
    Перше, я можу сказати, ви або дуже старі люди (що у вас вже 20 років як не було дітей) чи дуже молоді. Тому що я знаю що усі ці задачи були присутні ще в радянських книжках для першокласників. І вчили саме розумінню проблеми, а не перекидування цифр від морковок до яблук.
    Друге, ви прискіпуєтеся. На початку книжки вам написали ж: для першокласників. Тобто, якщо оперують термінами з життя, то це не наукові терміни, а те що діти бачать на вулиці. Якщо це не з життя - надається визначення.

От починаючи з задачи номер один: вам сказали щось що відпил йде "фігурово"? Це діти багато знають про випилювання фігур? Взагалі, сказали ж "ВІДпиляли", а не "ВИпиляли".
    А про те що коли пиляти не під прямим кутом, то кутів буде не на один більше, то це ви вже гірші за дитину. Бо під яким кутом би не відпиляли той кут - кутів стане на один більше (якщо пиляли не чіпаючи інших кутів, а так і треба вважати за умовчанням, бо це ж діти) або на один меньше (якщо одпиляли кут аж по самих два сусідніх кута, це вже для розумників). А стільки ж залишитися не може, бо це означатиме що пиляли паралельно до краю і відпиляли два кута замість одного. А вам же російською мовою написали: відпиляли 1 кут.

Задача два. Що таке фрукт "кожна дитина знає". Хоча для таких розумників як ви спитаю, за вашими біологами яблуко - це фрукт? А морква? Зрозуміло чому ви почали прискіпуватися до помилок друку - сказати по суті вам нема чого.

Задача три. В чому у вас критика до цієї задачи? Вона як раз і вчить що не треба плутати визначення. Якщо "погасла", то це не "щезла". У математиці великою основою як раз є те що треба користуватися лишень визначеннями і користуватися без помилок логіки. Що саме критикуємо?

Задача чотири. Проблема як і у минулій задачі, треба бути обережним із визначеннями. На цей раз що собаки і кішки - це є домашні тварини, а не діти.

Задача п`ять. Ви вважаєте що ви дуже смішні? А хто вам сказав що ця кімната виходить на "сортир"? Ви б ще спитали про безногих дітей і одноногих... знаєте, я теж можу спитати вас хто за вас проходив випускні екзамени.

Задача 6 - це звичайно глюк. Залишився з радянських часів коли діти знали що у всіх столів 4 ніжки.

Задача 7. Те що наші люди не знають своєї мови, це погано. Але які проблеми до математики? З точки зору математики усе нормально: Математика як раз і вчить що треба дивитися на те що дано, і оперувати цим, а не пускатися у роздуми чи це нормально чи мутація. Це окреме питання - вже до біології чи до мови.

Задача 8. Ви знов прискіпуєтеся. І знов не у справах. Бо проблема не в тому що хтось з цих птахів не залишилося (сказано ж прИлЕтІли, а не прОлІтАли, значить залишилися). Проблема у тому скільки птахів вже було і скільки улетіло. (Доречі, ще пам`ятаю питання "На гілці 5 горобців, підстрелили рушницею одного, скільки птахів на гілці". Тут діти мали зробити висновок що інші втечуть, це нормальна логічна задачка для дітей).

Задача 9. Ви знову прискіпуєтеся. Очевидно вам хочеться показати свою розумність і ви готові визвірятися на усе підряд. Але це як раз не розумність. Це дещо інше.
    А хто вам сказав що тієї води багато? І взагалі, якщо вже прискіпуватися, то ті два що потонули і залишилися, можете самі порахувати тільця. А от той хто УЛЕТІВ залишитися не міг. Ви плутаєте визначення "залишитися" і "залишитися живим". Який ви після цього математик?

Задача 10. Оце як раз один з глюків.

Задача 11. Якщо прискіпуватися, то вже до вас - може у тої собаки бібліотека дома? Тоді може і більше 4х прочитати. А от "усі діти знають", що собачки читати не вміють.

Задача 12. Неправда, не залежить це ні від м`якості підлоги ні від міцності чашок. Бо це ж МАМА! Якщо мама щось робить, то вже робить добро. Якщо піднос на підлозі, то усі чашки і розбила ))
    Не прискіпуйтеся. Ви, як то кажуть, маєте тенденцію робите проблеми складнішими ніж вони є.

Задача 13. Не прискіпуйтеся. Немає нічого крім дуба у цій задачі. Просто немає. Ну, бог був слабенький у тому всесвіті і сил вистачило лишень на три гілки для одного дуба і три яблука на кожну гілку Як завжди, окрема розмова про знання нашими методологістами життя. То у них кішка з щенями, то дуби з яблуками.

Задача 14. Сколько циплят вывел петух, если он снес 5 яиц?
    Ну, знову ж, ну не знають що півні не несуть яєць. Вважайте що у ще одному всесвіті півні несуть яйця і виводять з них курчат. (І ще, я вам скажу, рідко які діти крім сільских знають що не кожне яйце може стати курчам). А от те що ви не знаєте рідної мови - це погано. Я вас навчу. Читайте толковий словник Єфремової, шосте значення. Там сказано про "плодити, розмножувати, вирощувати". От коли Мічурін виводив свої "ялинки з кавунами" ви не питалися куди їх виводили?

Задача 15. У чому критика? Вам не подобаються банани на ялинці? Краще кавуни? ,

Задача 16. Ви непереконливі.

Задача 17. Так, це обізнаність наших методистів з мовою. Хоча в принципі це важливо для учнів розуміти що схожі терміни не є ідентичними термінами. Треба було сказати "і поставив стакан на стіл" і була б ідеальна задача щоб відрізняли "стакан ягід" від "стакана".

Задача 18. Ну, вишня - не кавун, ніхто не сумнівається що це ягода. (Діти точно не сумніваються, не знаю за передову біологію... там взагалі ніхто не користується загальнолюдською термінологією). Ви б ще спитали чи вкусні нитки якими були вишиті ті фрукти... не бійтеся, з`їли, значить хтось цього хотів.

Тому вас не можна приймати до першого класу ні нинішньої школи ні радянської ))

Повторюю, усі ці задачи - не нові. Навіть смішно - за що ж отримують гроші усі ті методисти коли так нічого і не помінялося у них?

Guest

Типово

У мене є для вас краща задача )))

Ось 4 питання, якими користуються кадрові агенції світового рівня для оцінки розумових здібностей кандидатів

Питання 1. Як засунути жирафа в холодильник?
    Правильна відповідь: Відкрити холодильник, засунути туди жирафа, закрити холодильник.
    --> Це питання дає можливість з`ясувати, чи нема у вас схильності вишукувати занадто складні рішення для простих задач.
    Питання 2: Як засунути у холодильник слона?
    Неправильна відповідь: Відкрити холодильник, засунути туди слона, закрити холодильник.
    Правильна відповідь: Відкрити холодильник, винути звідти жирафа, засунути туди слона, закрити холодильник.
    --> Це питання дозволяє виявити, чи здатні ви приймаючи прості рішення враховувати наслідки ваших минулих дій.
    Питання 3: Лев скликав усіх звірів на зібрання. З`явилися усі крім одного. Що це за звір?
    Правильна відповідь: Це слон. Він же у холодильнику, пам`ятаєте?
    --> Це питання перевіряє вашу пам`ять.
    Гаразд. Навіть якщо вам не вдалося правильно відповісти на попередні три питання, у вас все ще залишається шанс показати на що ви здатні.
    Питання 4: Вам треба перетнути широку річку, де живе безліч крокодилів.
    Як ви це зробите?
    Правильна відповідь: Уплавь. Усі ж крокодили пішли на зібрання у льва.
    --> Це питання дозволяє з`ясувати, чи ви здатні вчитися на своїх помилках.

Дописів
    187

Типово

Я как раз ответил на первые 3, а 4 мне не покорился =))

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    923

Типово

С математикой данные задачи связанны весьма отдаленно. Больше с логикой. Хотя если так - то практически в каждой задаче нехватает данных в условии. Например
    : 5. В коридоре стоят 8 башмаков. Сколько детей играет в комнате?
    Ответ: >=0 т.к. найти связь между башмаками в коридоре и количеством детей в комнате весьма проблематично..
    а вообще, прикольно

Guest

Типово

Гость, це ти все на повному серйозі писав, чи як?

Звідки Ви
    Днепрюденбург
    Дописів
    1 580

Типово

Да ну ладно, чего так распереживались. Задачки действительно очень хорошие ( не все ) и действительно развивают мышление, а это в математике очень нужно. А то потом на тестах в универ, задача про измерение объема комнаты с помощью ботинка со шнурком и секундомером повергала в шок
    ЗЫ Комментарии написаны с точки зрения изучавшего математику пять лет в ВУЗе

Дописів
    31

Типово

Даже задачи на сообразительность (вроде тех, с которых началась тема) должны быть корректно сформулированы, чтобы можно было проявлять эту сообразительность, а не угадывать, что автор задачи имел ввиду. Задача для детей должна иметь только одно решение, пусть даже неочевидное, требующее нестандарного подхода.

Guest

Типово

Цитата Допис від Anonymous
    Гость, це ти все на повному серйозі писав, чи як?
    Звісно це лишень жарт. Але у кожному жарті є і доля правди

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті