Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
По собственному опыту: с ч/б фото идентифицировать личность проще. В старом паспорте была цветная фота, имела глупость на фотографирование прийти с накрашенными яркой красной помадой губами, а через несколько лет еще и волосы перекрасила в другой цвет. Надо было видеть лица пограничников, когда они меня рассматривали. Ну и само собой все вопросы по поводу имя-место-день-рождения были мои. С ч/б фото эти нюансы становятся неважны или сглаживаются. Вот сестра тоже прикололась - у нее все еще цветная фотка, где у нее волосы красиво-рыжего цвета, а приходит девочка с черными волосами, тоже всю биографию переспрашивают. Так что, думаю, логично, что в паспорте должно быть ч/б фото
Подскажите пожалуйста, меня сегодня сфотографировали на Красной. Стал вопрос справки о несудимости я сказал что сам пойду и возьму ее. Они естественно сказали что буду я ее делать сам 30 р.д. а потом еще и сам паспорт столько же. Мне паспорт очень надо до ноября. Я успею его получить до этого времени? Или лучше перестраховаться и заплатить им?
Вобщем пришел официальный ответ из КМУ.
Ответ пришел в течении 10 рабочих дней, не стесняемся, пользуемся сим замечательным контакт-центром.У Державній міграційній службі розглянуто Ваше звернення щодо вартості бланку при оформленні паспорту громадянина України для виїзду за кордон, яке надійшло від Урядового контактного центру, у зв’язку з чим повідомляємо наступне.
Постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2012 № 292 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2007 № 795, згідно з якими визнано таким, що втратив чинність абзац, яким передбачалось, що під час надання послуг з оформлення проїзного документа дитини, посвідки на постійне проживання та тимчасове проживання для іноземних громадян та осіб без громадянства і паспорта громадянина України для виїзду за кордон справляється плата у розмірі вартості бланка та надбавки у сумі 25 відсотків такої вартості, яка спрямовується як власні надходження, що використовуються відповідно до законодавства. Зазначена постанова Уряду набрала чинності 19.04.2012.
Разом з тим повідомляємо, що пунктом 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1098, встановлено, що у разі надання послуги, що передбачає видачу бланка або номерного знака, розмір плати за її надання визначається з урахуванням витрат, пов’язаних з придбанням відповідної продукції. Обсяг таких витрат визначається МВС. Згідно з приміткою до Переліку розмір плати за надання послуг наведено без урахування податку на додану вартість та вартості бланків і номерних знаків.
З вищевикладеного видно, що вартість бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон встановлюється не нормативними документами, а договірними зобов’язаннями, обумовленими термінами оформлення документів, кошторисом витрат виробничих і технологічних процесів та включає такі складові:
- собівартість виготовлення Державним підприємством «Поліграфічний комбінат «Україна» бланка документа (паспортна книжечка з полікарбонатною сторінкою даних), а також його доставки Державному підприємству «Державний центр персоналізації документів» (далі - ДП ДЦПД);
- вартість централізованої персоналізації ДП ДЦПД бланка документа залежно від терміну (внесення на сторінку даних інформації про власника документа, контроль якості, пакування тощо);
- вартість доставки кур’єрською службою Державного підприємства спеціального зв’язку виготовлених (персоніфікованих) документів територіальним органам та підрозділам внутрішніх справ у регіонах (відправлення окремими класами залежно від терміну оформлення документа).
Таким чином, при оформленні паспорта у місячний термін вартість бланка становить 120 грн., при оформленні у 10-ти денний термін - 270 грн.
Перший заступник директора п/п С.В. Губський
Возникает вопрос, каким образом людям удалось без сплаты в 120 гривен сделать всё....
Отчитаюсь и я немного, прописан на шиннике, пошел в бабушкинский паспортный, купил на ксероксе пачку квитанций и заявлений, страховку, документ и справку о судимости не оплачивал, очередь занял с 8-30, попал сдавать заявление к 12, доколупалась за справку о несудимости, перспектива еще раз стоять в очереди еще раз меня не прельщала, пока она проверяла бумаги быстренько сбегал оплатил 41.50, доказывать чтото не хотелось уже, за остальные две квитанции даже не заикнулась, сфотографировала, взяла распись и сказала прийти через месяц
Значит ситуация в точь в точь как эта:
Значит вопрос. Как мне ей доказать, что справка не нужна? Конекретно это указано где нибуть?пришла в паспортный стол с необходимыми документами и квитанциями на 170 и 87, документы начальник у меня не приняла, сказала сначала они будут проверять мою несудимость в течении 30 дней (так как я не оплатила данную справку), а потом только примут документы на паспорт. Все мои уверения о неправомерности ее действий и о ненужности данной справки были отвергнуты. Письменно отказывать в приеме документов отказалась, сказала жаловаться вышестоящему руководуству через секритариат РО. Сейчас буду писать заявление, не планирую это оставлять просто так. Может кто поможет как правильно и что писать?
Потому что здесс http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/231-95-п читаю перечень документов необходимых для оформления заграна:
Про справки о несудимости не слова. НО! Читаем ниже:
10. Для оформлення паспорта у разі тимчасового виїзду за
кордон подається:
заява-анкета встановленого зразка; { Абзац другий
пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 858
( 858-2007-п ) від 26.06.2007 }
паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для
осіб віком до 16 років) (після прийняття документів повертається);
{ Абзац третій пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою
КМ N 580 ( 580-2006-п ) від 27.04.2006 }
{ Абзац четвертий пункту 10 виключено на підставі Постанови
КМ N 580 ( 580-2006-п ) від 27.04.2006 }
копія виданої податковим органом довідки про присвоєння
ідентифікаційного номера, крім осіб, які через свої релігійні або
інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного
номера та офіційно повідомляють про це відповідні державні органи;
дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра;
квитанція про сплату державного мита або документ, що
підтверджує право на звільнення від його сплати.
Т.е. они всё таки должны проверять мою несудимость?Підстави для тимчасової відмови у видачі
паспорта / проїзного документа
22. Громадянину може бути тимчасово відмовлено у видачі
паспорта / проїзного документа у разі, коли:
1) він обізнаний з відомостями, що становлять державну
таємницю, - до закінчення строку, встановленого Законом України
"Про державну таємницю" ( 3855-12 ) (у разі виїзду за кордон на
постійне проживання);
2) діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші
невиконані зобов'язання, - до виконання зобов'язань або
розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом
випадках, чи забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не
передбачено міжнародним договором України;
3) проти нього порушено кримінальну справу, - до закінчення
провадження у справі;
4) він засуджений за вчинення злочину, - до відбуття
покарання або звільнення від покарання;
5) він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на
нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи),
- до виконання зобов'язань;
{ Підпункт 5 пункту 22 із змінами, внесеними згідно із Законом
N 536 ( 536-2011-п ) від 25.05.2011 }
6) він свідомо сповістив про себе неправдиві відомості, - до
з'ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
7) він підлягає призову на строкову військову службу, - до
вирішення питання про відстрочку від призову;
щодо нього подано цивільний позов до суду, - до закінчення
провадження у справі;
9) він перебуває під адміністративним наглядом органів
внутрішніх справ, - до припинення нагляду.
23. Рішення про відмову у видачі паспорта / проїзного
документа приймається за наявності в територіальному органі або
підрозділі інформації про існування підстав, зазначених
у пункті 22 цих Правил.
Мотиви відмови у видачі громадянинові України
паспорта / проїзного документа доводяться до відома заявника в
письмовій формі.
За обізнаності заявника з відомостями, що становлять державну
таємницю, у разі виїзду громадянина за кордон на постійне
проживання орган СБУ повідомляє відповідний територіальний орган
або підрозділ на його запит про строк тимчасового обмеження, а
також про установу, підприємство, організацію, якими встановлено
таке обмеження. Зазначені відомості територіальним органом або
підрозділом повідомляються заявнику.
Я ничего понять не могу. Кстати ещё вопрос важный. Почему я должен идти в паспортный стол за направлением, а не напрямую в ОВИР на Троицкой пл. 2-А? И ещё:это что такое? Мне в паспортном такого не дали. ЧТо это за анкета? И зачем этозаява-анкета встановленого зразка; { Абзац другий
пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 858
( 858-2007-п ) від 26.06.2007 }?дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра;
Востаннє редагував Max321: 04.09.2012 о 20:43
Продолжу свою эпопею с Кировским ОВИРом. Сегодня пришел к тетке и говорю, что там с о справкой о несудимости, она мне: Так вы рано пришли. В ответ - по порядку производства по заявлению на загран паспорт вы должны проверить в течении 10 дней. Она - 10 дней это если оплатили, а вы ж платить не захотели, а справку делают по постановлению КМУ в течении 30 дней. Я - ну так вы даже от меня и заявление на оформление не приняли как положено, а только заявление о проведении проверки по несудимости. Она - а зачем принимать вдруг вы судимы. Я - вот тогда и откажете мне в выдаче. Она ладно заполняйте документы, давайте квитанции и приходите в понедельник за направлением. Вот такой результат. P.S. В рассказе опустил направления меня с претензиями в городской ОВИР и мой ответ, чего я там должен без направления делать.
КАЖДЫЙ МИГ ЭТО ШАНС
добрый день. завтра еду оформлять загран.паспорт. всё изучила, вроде более-менее всё ясно. подскажите только такое, если я сразу скажу вписать ребенка(1,5 года) платить за это нужно?
Сегодня была в АНД р-не, Кожемяки 17. уже второй раз (после пяти дней, как сказали). Принесла две квитанции (87,15 и 170) и требуемые документы. Инспектор выпила из меня все соки, мурыжила 1,5 часа, звонила во все возможные инстанции - трбовала сначала все оплаты (это 615 грн) , потом почти сразу снизила планку до справки о несудимости , потом зацепилась со 120 грн. за бланк и с этого она уже как могла не слазила. Но я не уходила, уже даже из принципа, так вот после долгих угроз, прериканий, не приема документов, звонков, она мне таки выдала напрвление в Ленинский р-н, но перед этим она туда позвонила и сказала , чтоб "они меня ждали". И на последок сказала , что все равно документы у меня без 120 грн не примут.
Вобщем, сейчас поеду туда и.!!!!!..... потом расскажу дальнейшую историю..... "Интересно" то как отстативать свои законные права!
не знаю как вставить ответ на вопрос... это для Antihero, на вопрос о сроках проверки наличия/отсутствия судимости, вот что нашла :
Перевірка наявності чи відсутності обставин, що обмежують
право громадянина на виїзд за кордон відповідно до підпунктів 3, 4
і 9 пункту 22 Правил (порушеної проти заявника кримінальної
справи; судимості за вчинення злочину; перебування заявника під
адміністративним наглядом органів внутрішніх справ), здійснюється
вказаними територіальними органами та територіальними підрозділами
через відповідні управління (відділи) інформаційних технологій
ГУМВС, УМВС. Відповідна інформація підрозділу інформаційних
технологій береться до уваги протягом місяця з моменту її надання
та долучається до заяви-анкети.
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks